Nicuşor Miuţ, fost şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, condamnat la închisoare

Nicusor Miut Foto ziarelive.roFostul director al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

 

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis, ieri, sentinţa definitivă în dosarul „Heaven”. Potrivit acesteia, Nicuşor Miuţ, fost şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În plus, el are interzicerea dreptulului de-a ocupa o funcție publică la 3 ani după punerea în libertate.

Vizaţi în acest dosar sunt şi alţi pattru trei angajaţi ai Municipalităţii.  Marius Voicu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Petru Oprea și Octavian Roșca, la trei ani de închisoare cu suspendare, iar Florin Chirițescu, la doi de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanța a dispus instituirea sechestrului asigurător pe bunurile aparținând celor cinci inculpați, în vederea recuperării prejudiciului.

Curtea de Apel Timișoara a menținut, astfel, sentințele date de Tribunalul Timiș.  

Nicuşor Miuţ a fost acuzat de procurorii DNA că, alături de ceilalţi inculpaţi în dosar, a aranjat o licitaţie pentru ca o bază sportivă să fie concesionată la un preţ scăzut proprietarului Clubului Heaven, din Timişoara, aparținând cunoscutului om de afaceri Dorin Epure. Ulterior,  a prelungit ilegal contractul cu firma respectivă, fără a organiza o nouă licitaţie. Procurorii anticorupţie au mai arătat că şi suprafaţa folosită de concesionar era mai mare decât cea prevăzută în contractul cu Primăria Timişoara. Dacă în contractul de închiriere era vorba de aproximativ 3.000 de metri pătrați, chiriașul a folost în realitate peste 12.000 de metri pătrați. Prejudiciul adus Municipalităţii a fost calculat la 230.000 de euro.

Nicuşor Miuţ s-a predat aseară Poliţiei Timiş, fiind încarcerat în Penitenciarul Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email