Nicolae Robu: „Uniunea Scriitorilor şi Revista Orizont au asigurată rămânerea în spaţiu”

Foto: Constantin Duma

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că Filiala Timiş a Uniunii Scriitorilor şi Revista Orizont au asigurată rămânerea în spaţiul de pe strada Augustin Pacha nr. 1.

 

Nicolae Robu anunţă pe pagina sa de Facebook că, în ultima şedinţă, Consiliul Local Timişoara i-a aprobat propunerea referitoare la un schimb de proprietăţi între Municipalitate şi noii proprietari ai apartamentelor din imobilul de pe strada Augustin Pacha nr. 1 unde funcţionează, de peste 70 de ani, Filiala Timiş a Uniunii Scriitorilor, iar de mai bine de 30, Revista Orizont.

Fostul primar reaminteşte că, după ce a aflat că spaţiul trebuia evacuat, a convenit cu avocații noilor proprietari asupra realizării unui schimb de proprietăți, „astfel încât acel spațiu să revină Municipalității care, evident, va lăsa acolo Uniunea Scriitorilor, pe termen lung, în regim de comodat, iar cetățenii deveniți proprietari ai lui să primească un alt spațiu în zona centrală, în condiții de paritate valorică”.

Nicolae Robu mai spune că, timp opt ani, cât a fost primar al Timişoarei, a susținut din plin cultura locală, „pe de o parte, printr-o agendă culturală mai bogată ca oricând, cu o mulțime de evenimente în toate cele șapte arte, pe de altă parte, prin ajutorarea instituțiilor culturale ale orașului, atât a celor ale Municipalității, cât și a celor de stat, a asociațiilor profesionale ale artiștilor și a ong-urilor culturale”. Fostul primar transmite că speră ca noile autorități să pună în practică cât mai repede această hotărâre de Consiliu Local.

La începutul lunii octombrie, Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor şi Revista Orizont anunţau că Primăria Timişoara le-a comunicat că trebuie să părăsească sediul actual, care până acum a aparţinut Municipalităţii, ca urmare a unei hotărâri definitive a Curţii de Apel Craiova. „Sunt nemulţumit de modul în care a fost făcută acea notă. (…) Procesul acesta a început din 2010, s-a cerut în compensarea unui spaţiu imobiliar care nu putea fi dat. Juriştii nu mi-au dat informaţia. (…). Eu sunt asigurat că în permanenţă s-au oferit doar puncte valorice, niciodată spaţii în compensare. Primăria nu dispune de spaţii care să poată fi date în compensare. Dacă ies la iveală alte informaţii, cei care au făcut-o trebuie să dea socoteală”, declara, la vremea respectivă, Nicolae Robu.

Acesta anunţa atunci că a luat legătura cu avocatul noilor proprietari, propunându-le un schimb de proprietăţi: ei să ofere spaţiul acela, iar Primăria să ofere un alt spaţiu din clădirea respectivă (de 145 mp), la pachet cu compensări financiare sau de altă natură.

 

Print Friendly, PDF & Email