Nicolae Robu: „Trebuie să facem alegeri cât mai repede și în Timiș și în toată țara, la nivelul PNL”

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, s-a declarat nemulțumit de scorul obținut de PNL în alegerile parlamentare, anunțat de exit poll-uri, și a declarat că sunt necesare alegeri „cât mai repede, în județ și în țară, la nivelul PNL, pentru a se ajunge la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice”.

 

„Noi trebuie să facem alegeri cât mai repede și în Timiș, și în toată țara, la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de președinte, că-l joc eu, că-l joacă alții, este prea puțin important, dar trebuie să ajungem la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice, și asta cât mai repede”, a declarat, ieri seară, co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, citat de Agerpres.

Întrebat de presă dacă PNL ar fi fost mai coagulat în jurul lui Dacian Cioloș, ca președinte al PNL, Nicolae Robu a răspuns: „Mai multe lucruri vom spune după ce vom vedea cifrele exacte și vom face și o analiză serioasă să vedem tot ceea ce s-a întâmplat”.

Nicolae Robu a anunţat că PNL va discuta, după ce va avea datele. „Sunt foarte multe lucruri de spus, eu, din păcate, am intuit foarte mult din ceea ce s-a întâmplat, dar nu vreau să vorbesc acum prea multe”, a punctat liderul liberal.

În privinţa rezultatului PSD, Nicolae Robu spune că acesta este „peste așteptările mele personale și ale PNL, în general, dar dacă asta este voința poporului român va trebui să acceptăm și să mergem înainte. Nu se oprește timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale. Viața merge înainte, ne vom strădui să facem treabă cât mai bună noi, cei care ocupăm poziții în administrație, ca și până acum.”

Nicolae Robu subliniază că în ceea ce privește jocul politic, PNL va trebui să tragă învățăminte: „Și când scorul este la circa 20%, sper să fie mai mult în final, este limpede că avem de tras învățăminte. Din toată această experiență vor trebui să învețe toți cei ce vor face politică, pe viitor, pentru că a fost o experiență foarte interesantă.”

Președintele PNL Timiș și-a exprimat nemulțumirea și în ceea ce privește prezența la vot, pe care a apreciat-o ca fiind foarte scăzută: „Cu gust amar spun că este o tradiție deja ca prezența la vot să fie foarte scăzută (…), dar dacă așa consideră cetățenii nu putem decât să le recunoaștem și această opțiune de a nu se implica.”

Prezența la urne la nivel de Timișoara este considerată de liderul PNL drept mulțumitoare. În județ, însă, mai spune acesta, „prezența a fost surprinzător de slabă în foarte multe dintre localitățile unde noi avem primari, mult mai slabă decât la alegerile locale. Și asta va și explica scorul pe care-l vom avea pe Timiș. Nu am nicio explicație pentru această prezență slabă.”

Print Friendly, PDF & Email