Nicolae Robu: „Stadionul ultramodern care va fi făcut de Primărie este o certitudine”

Primarul Nicolae Robu anunţă că Timişoara va avea un stadion ultramodern, făcut de Primărie, ridicat din bani de la bugetul local. „O certitudine”, adaugă edilul, avansând ca termen anul 2022.

 

Consiliul Local Timișoara a votat studiul de fezabilitate care permite scoaterea la licitație a proiectării și execuției unui stadion de fotbal pe Calea Buziașului.

Astăzi s-a aprobat studiul de fezabilitate și, implicit, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui nou stadion, dându-se, astfel, undă verde licitației pt proiectul tehnic și execuția propriu-zisă, la pachet”, anunţă, pe pagina sa de Facebook, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Primarul spune că urmează readucerea în patrimoniul Municipalității a terenului de pe strada Calea Buziașului, de pe stânga în sensul de mers spre Moșnița Nouă, lăsat în paragină de ani de zile, generarea temei de proiectare pentru elaborarea studiului se fezabilitate, licitarea elaborării studiului de fezabilitate, interacțiunea pe parcurs cu proiectantul şi  recepția studiului de fezabilitate

După această etapă, adaugă primarul, vor urma elaborarea caietului de sarcini, lansarea licitației pentru elaborarea proiectului tehnic și execuție, recepția proiectului tehnic, obţinerea tuturor avizelor și emiterea autorizației de construire, darea ordinului de începere a lucrărilor, monitorizarea lucrărilor de execuție, recepția stadionului ca produs finit şi darea în folosință a noului stadion, în anul 2022.

„Îi asigur pe cei ce cu efortul propriu țin în viață, deocamdată doar în liga 2, respectiv 3, echipele ASU Politehnica, FC Ripensia, respectiv ACS Poli, că vor avea acces oricând doresc, gratuit, dacă legea de atunci o va permite, iar dacă nu, la prețul minim ce va fi permis. Succes și accedere cât mai sus până atunci! «Atunci» va însemna anul 2022”, mai spune primarul Timişoarei.

Print Friendly, PDF & Email