Nicolae Robu propune ca data naşterii lui Nicu Covaci să fie Ziua Phoenix

Sursă foto: Facebook Nicu Covaci

Primarul Timişoarei propune ca din acest an ziua de 19 aprilie, data de naştere a liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, să fie declarată, în Timişoara, Ziua Phoenix, anunţă Agerpres.

 

Propunerea primarului Nicolae Robu va fi supusă votului în Consiliul Local Timişoara, urmând ca, dacă va fi aprobată, Municipalitatea să susţină financiar evenimentul, anual. Primarul mai spune că, deocamdată, nu a fost stabilită o agendă de evenimente pentru acest an, însă dă asigurări că va avea loc un spectacol Phoenix.

„Phoenix poate fi considerat un fenomen de impact extraordinar. În 19 aprilie este ziua de naştere a marelui Nicu Covaci şi am luat hotărârea de a declara această zi drept Ziua Phoenix. În 19 aprilie, în acest an şi în următorii, vom sărbători Ziua Phoenix printr-un spectacol Phoenix, dar şi prin alte evenimente care se vor organiza în jurul fenomenului Phoenix„, declară, citat de Agerpres, Nicolae Robu.

Edilul menţionează că ideea i-a venit în urma unei întâlniri pe care a avut-o recent cu Nicu Covaci, pe care, spune, l-a admirat de copil. În 19 aprilie, Nicu Covaci va împlini 73 de ani.

Formaţia Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăţi a secolului XX şi a reuşit să se menţină, dând naştere, între alte subgenuri muzicale ale rockului, celui numit etno rock, inspirat din folclorul românesc autentic.

Print Friendly, PDF & Email