Nicolae Robu: „PNL are toate şansele să câştige europarlamentarele”

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, afirmă că Partidul Național Liberal are toate șansele să câștige alegerile europarlamentare, dacă nu va greşi la întocmirea listelor.

 

„Da, Partidul Național Liberal are toate șansele să câștige alegerile europarlamentare. Pentru asta, însă, el trebuie să nu greșească la întocmirea listelor”, afirmă, într-o postare pe Fadebook, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Acesta spune că unul din marile atuuri ale PNL este că are structuri în absolut toate unitățile administrativ-teritoriale ale țării, ceea ce numai PSD mai are, structuri care contează enorm în cazul alegerilor pur politice, cum sunt europarlamentarele. Ele se pot pune, însă, în mișcare, doar în două situații, atrage atenţia Nicolae Robu. Fie dacă pe listă sunt personalități-locomotivă, care să aibă scor personal peste scorul partidului, personalități entuziasmante, fie, dacă pe listă nu sunt personalități-locomotivă, să existe oameni agreați în partid. Adică, oameni „care au muncit în partid, au dus lupte – pentru că a face politică nu-i deloc ușor, cum cred unii! –, au dedicat timp din viața lor, și-au asumat riscuri și, se subînțelege, au calitățile necesare pentru a onora funcția la care aspiră, în speță pentru a reprezenta țara competent și loial, altfel spus, oameni asupra cărora există percepția că merită să fie acolo, că sunt oameni ai partidului și nu culegători conjuncturali de roade ale muncii altora și ale brand-ului partidului, el însuși construit cu muncă și sacrificii.”

Nicolae Robu reaminteşte că PNL are, în sondaje, 27%. „Nimeni din PNL și nici măcar dintre simpatizanții PNL nu are un scor măcar apropiat de acesta. Deci, noi trebuie să mergem pe situația a doua de mai sus (adică nu pe personalităţi-locomotivă, ci pe oameni agreaţi în partid – n.r.). Dacă o facem, partidul va fi mobilizat în toate structurile sale și eu am convingerea că va câștiga, având în vedere și degringolada din PSD, disensiunile interne, dezertările fără precedent și imaginea publică proastă și din ce în ce mai proastă a PSD”, conchide preşedintele PNL Timiş.

Print Friendly, PDF & Email