Nicolae Robu: „Oameni buni, sunt corect şi cinstit 100 la sută”

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că nu este deranjat de faptul că DNA își face datoria și anchetează vânzările de apartamente din oraș, ci de faptul că mare parte a mass-media a trecut în sarcina lui înstrăinarea a 967 de locuințe, când el a semnat în mandatul său doar pentru două apartamente modeste, şi acelea cu aviz de legalitate datde Serviciul Juridic al Primăriei.

 

„Ceea ce mi s-a întâmplat mie, vineri, este de o nedreptate strigătoare la cer, iar când spun asta nu mă refer la DNA, pentru că DNA își face datoria. Au existat suspiciuni privind modul în care au fost vândute locuințele pe Legea 112, de-a lungul anilor, nu sub mandatul meu, ci de la intrarea în vigoare a Legii 112, și atunci este și firesc să se facă anchete pentru a se clarifica lucrurile. Nedreptatea constă în modul în care s-a făcut mediatizarea a ceea ce s-a întâmplat vineri. Este strigător la cer ca eu să apar în mass-media la nivel național, nu știu dacă am apărut la fel și local, implicat într-un mare scandal și cu nu știu ce vini în afaceri necurate”, a afirmat, citat de Agerpres, edilul Nicolae Robu.

Primarul a spus că a fost chemat la DNA nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect, „pentru că am semnat două contracte de vânzare-cumpărare pe Legea 112. Aceste două contracte sunt considerate de către procurori suspecte de a fi făcute fără îndeplinirea tuturor condițiilor cerute de Legea 112, alături de alte 966 astfel de contracte semnate înainte de a fi eu primar. Și atunci întreb: ce caută Robu în prim-plan în toată povestea aceasta?”. Nicolae Robu reaminteşte că este vorba despre două apartamente, într-o curte comună, unul cu o cameră, cu suprafața de 26 mp, și unul cu două camere, cu suprafața de 51 mp.

 

Citeşte şi: Primarul Timişoarei: „Din cele o mie de locuinţe, două apartamente modeste au fost vândute cu semnătura mea”

 

„Astăzi (sâmbătă – n.r.) am fost la fața locului să văd și eu despre ce este vorba. Nu am nici cea mai mică vină. Și presupunând că a greșit aparatul de specialitate și că nu ar fi fost îndeplinite toate condițiile cerute de lege pentru vânzarea acestor apartamente, eu, ca primar, nu am greșit cu absolut nimic”, declară primarul Nicolae Robu.

El a adus înscrisuri ca dovadă că a cerut aparatului de specialitate să îi spună, după ce s-au semnat contractele cu aviz de legalitate din partea Serviciului Juridic, dacă sunt îndeplinite toate condițiile legale. „Și răspunsul pe care îl am în scris este foarte clar: că vânzarea s-a făcut în condiții de legalitate”, precizează edilul.

Nicolae Robu a arătat că un primar nu poate face toate verificările la tot ce se întâmplă în Primărie, el susținând că, de ani de zile, a atras atenția că „legea în România este aberantă, că cei care își asumă funcții în administrația publică locală – primari, președinți de Consilii Județene – respectiv în aparatul de stat, chiar miniștri, sunt expuși”.

Edilul a mai declarat că are încredere în Justiție și nu își face griji că s-ar putea să fie și pedepsit, dar este extrem de deranjat că a fost prezentat într-o asemenea ipostază, „când sunt un om curat, cinstit, care nu face altceva decât să muncească din noapte până în noapte pentru binele public, al orașului”.

Nicolae Robu mai spune că nu este sunt căpătuit și nici nu vrea să se căpătuiască: „Eu am realizat în plan material personal foarte puțin, pentru că m-am focalizat de la început înspre alte idealuri. Bunul meu cel mai de preț, pe care l-am construit în timp, este onoarea. Și atunci mă doare când tocmai onoarea îmi este pătată în mod atât de nedrept și de incorect.”

Nicolae Robu a prezentat şi imagini cu cele două apartamente, amplasate în Piaţa Aurel Vlaicu nr. 5, din Timişoara. „Iată-le, sunt cel din dreapta, respectiv cel din stânga, din clădirea din fundul curţii. Sunt ultramodeste, nicidecum într-o zonă centrală, şi au fost vândute unor amărâţi, nicidecum unor oameni influenţi şi nu e nicio umbră de corupţie în toată povestea”, adaugă Nicolae Robu. Întrebând şi întrebându-se: „Nu este, atunci, strigător la cer să se vorbească despre mine «la grămadă» pentru vânzarea frauduloasă a o mie de locuinţe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 de milioane de euro? Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100 la sută, nu 99,99 la sută!”

DNA investighează vânzarea ilegală a aproape o mie de imobile, majoritatea în centrul vechi al Timişoarei. Prejudiciul este estimat la aproape 40 de milioane euro. În cauză sunt cercetaţi foşti şi actuali primari şi viceprimari ai Timişoarei.

 

Citeşte şi: DNA investighează vânzarea ilegală a aproape o mie de imobile, majoritatea în centrul vechi al Timişoarei

Print Friendly, PDF & Email