Nicolae Robu îşi anunţă intenţia de a demisiona

Acesta cere şi demisia liderului PNL, Alina Gorghiu din BPN

Într-o declaraţie făcută cu puţin timp în urmă, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte al PNL, cataloghează rezultatele obţinute de PNL în alegerile parlamentare drept dezastruoase. Şi propune conducerii partidului câteva măsuri imediate.

 

Rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase. Explicațiile pentru ele sunt multiple și complexe și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie”, declară Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte al PNL.

Până la analizarea lor, mai spune Nicolae Robu, se impune asumarea răspunderii pentru ele: „A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca Președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect.”

Nicolae Robu anunţă că face, în acest sens, câteva propuneri:

  1. Organizarea de alegeri interne la toate nivelurile PNL, de jos în sus, până la finele lunii februarie.
  2. Dizolvarea actualului Birou Permanent Naţional, prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele PNL.
  3. Demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30%, deci a sa.
  4. Constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, plus actualul peședinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne.
  5. Numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne
  6. Numirea de către Birourile Permanente Judeţene a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri, cu menţiunea că, în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data de 11 decembrie, data scrutinului.

Update: Alina Gorghiu şi-a depus mandatul de preşedinte al PNL, după eşecul răsunător al partidului în alegeri. În această seară, Alina Gorghiu ar urma să aibă o întâlnire cu filialele care au obţinut scoruri peste medie, urmând să găsească, alături de preşedinţii acestora, un lider care ar putea prelua conducerea interimară a partidului, anunţă Mediafax, citând surse din PNL. . PNL a obţinut doar 19,94% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 20% din voturile pentru Senat, spre deosebire de PSD care a obţinut 46,03%, respectiv 46,22%. PNL a fost învins de PSD inclusiv la Timiş, unde Alina Gorghiu a deschis lista pentru Senat.

Print Friendly, PDF & Email