Nicolae Robu: „Grupul Împotriva Timişoarei s-a reactivat”

Noua temă de dispută între PSD Timiş şi primarul liberal al Timişoarei o reprezintă vaporaşele de pe Bega. După ce PSD a aruncat mănuşa, aducând acuzaţii regulament de navigaţie pe Canalul Bega, primarul vorbeşte despre reactivarea Grupului Împotriva Timişoarei”.

 

PSD Timiş a acuzat, zilele trecute, că în Consiliul Local Timișoara a fost adoptat un regulament de navigaţie pe Canalul Bega contrar legislaţiei naţionale şi europene în vigoare. Consilierii municipali ai PSD catalogau votul drept „inutil şi chiar abuziv”. Deoarece, spun ei, până în acest moment nu este înfiinţată o Administraţie a Canalului Bega, singura entitate ce poate elabora asemenea regulamente, iar Ministerul Transporturilor, ca autoritate de stat în domeniul transporturilor, aprobă instrucţiuni şi regulamente obligatorii pentru activităţile de transport feroviar, rutier, naval şi aerian.

Primăria Timișoara nu a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern, singura formă legală, prin care se poate constitui o Administraţie a Canalului Bega. Memoriul nu ține loc de proiect de Hotărâre de Guvern”, transmit consilierii locali PSD. Adăugând că această Administraţie a canalului Bega, constituită legal, ar fi putut să asigure repararea şi întreţinerea infrastructurii de cale navigabilă, adâncimea minimă de navigaţie comunicată oficial, semnalizarea corectă şi să asigure şi să furnizeze serviciile de siguranţă.

În replică, azi, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, declară această ieşirea la rampă a PSD Timiş ca fiind o reactivare a ceea ce numeşte „Grupul Împotriva Timişoarei”: „După ce anul trecut, PSD=Grupul Împotriva Timișoarei, a încercat să boicoteze proiectele europene ale orașului, blocând adoptarea bugetului și, nereușind, l-a dat afară pe cel ce nu a marșat la boicot, dl. Traian Stoia, iată că acum face o nouă tentativă în același sens: încearcă din răsputeri să împiedice folosirea vaporașelor.”

Explicaţia, declară Nicolae Robu, stă în dorinţa lor de a acuza că primarul e de vină. „Păi, cum să fie primarul de vină că Guvernul PSD nu vrea să înfiinţeze instituţia «Administraţia Canalului”, for pe care primarul îl cere de pe vremea celuilalt Guvern PSD, cel condus de Victor Ponta? E de vină cel care face tot ce-i stă în putință, îndemnând mereu la colaborare transpartinică pentru Timișoara, la nepolitizarea actului administrativ sau e de vină cel care acționează din răsputeri numai și numai pt boicot, adică: PSD?”, se întreabă, retoric, edilul Timişoarei.

Şi îi invită pe social-democraţi, „iar şi iar”, să colaboreze și pe speța „vaporașe”, și pe speța „Sala polivalentă”, și pe speța „Centură”, și pe speța „stadion” și pe orice speță, pentru binele Timişoarei.

Print Friendly, PDF & Email