Nicolae Robu, după anunţul de revocare a procurorului-şef al DNA. „Sper că nu vom asista la o nouă escaladare a corupției”

Lupta anticorupţie trebuie să continue, cu independenţă, curaj, intransigenţă, fără parti-pris-uri şi în total respect al conceptului de stat de drept, pentri descurajarea fărădelegilor, spune primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, după decizai de azi a preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţia de procuror-şef al DNA pe Laura Codruţa Kovesi.

 

„Sunt convins că dacă a procedat astfel, președintele Klaus Iohannis nu avea alternativă legală, respectiv constituțională. Într-un stat de drept, Constituția și legile sunt obligatorii pentru toată lumea, de la Președinte, care trebuie să fie un exemplu de respectare a lor, până la simplul cetățean”, declară, pe pagina sa de socializare, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta admite că, în activitatea DNA au fost şi disfuncții, unele chiar majore, dar subliniază că percepția sa de ansamblu a fost că DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi, „a fost o instituție puternică, ce și-a îndeplinit misiunea, trimițând în judecată oameni ce au fost apoi dovediți drept corupți de cel mai înalt nivel. Și nu se poate spune că ei au avut o anumită coloratură politică. Dimpotrivă, au provenit cam din toate partidele. Pentru asta, felicitări, doamnă Laura Codruța Kovesi!”

Nicolae Robu îşi exprimă speranța că schimbarea produsă la vârful DNA nu va disfuncționaliza instituţia și că „persoanele cu înclinații spre încălcarea legii nu vor interpreta ceea ce s-a întâmplat ca pe o victorie a lor în lupta cu cei ce au ca misiune să le vină de hac și că nu vom asista la o nouă escaladare a corupției în țara noastră, atât de încercată în istoria sa, și din interior, și din afară.”

Preşedintele Klaus Iohannis a emis azi decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR 358/2018, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. La scurt timp, decretul de revocare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Print Friendly, PDF & Email