Nicolae Robu: “Contrar declarațiilor publice, Continental Anvelope a cerut de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru o nouă hală”

După ce mai mult de 10.000 de timişoreni s-au declarat împotriva extinderii pe aceeaşi locaţie a fabricii de anvelope Continental, primarul spune că a aflat cu stupoare că ar fi apărut în presă un comunicat al firmei, prin care neagă că ar fi avut intenția să-și extindă activitatea. Nicolae Robu a afirmat că astfel de lucruri nu sunt o joacă şi a prezentat documente doveditoare.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat pe pagina sa de Facebook pagina de capăt de la documentația depusă de Continental Anvelope spre autorizare, explicând că alte pagini nu pot fi făcute publice. “Iată dovada intenției de extindere a firmei Continental Anvelope care, contrar declarațiilor publice pe care le face, a cerut deja de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru o nouă mare hală. O hală în regim parter + 1 etaj, pe o suprafață  de 63m x 23m. În ea este prevăzut să se instaleze o linie de șpreiere, complet automatizată, adică fără niciun angajat”, menţionează edilul Timişoarei.

Recent, acesta a anunţat că fabrica de anvelope Contintental intenţionează să îşi extindă capacitatea de producţie şi, la începutul lunii, a iniţiat pe pagina sa de Facebook un sondaj de opinie, întrebând cine e pentru extindere şi cine, împotrivă. La sondaj, încheiat la începutul acestei săptămâni, au răspuns, potrivit edilului, peste 10.000 de persoane. Majoritatea, 80 la sută, s-au pronunţat împotriva extinderii pe aceeaşi locaţie a fabricii de anvelope Continental.

Mulţumesc pentru implicare. Vă asigur că părerea dumneavoastră, a celor care faceţi parte din majoritate, contează. Nici a celorlalţi nu este ignorată, îi asigur de respectul meu şi pe dânşii, atâta că voi acţiona cum vrea majoritatea. Iar majoritatea spune clar: Nu extinderii pe aceaşi locaţie (se subînţelege, nu extinderii în Timişoara)”, a transmis Nicolae Robu.

Primarul declară că i s-a comunicat că în acel comunicat se pretinde că firma ar fi susținut în ultimii şase ani cu sume ce totalizează peste un milion de euro cultura, educația, mediul și sănătatea în Timișoara. “Nu contest, dar dacă tot s-a adus vorba despre acest lucru, cer să se prezinte concret care sunt entitățile care au beneficiat de acele sume, de cât fiecare și pentru ce. Nu că ar fi vorba de bani mulți, un calcul simplu arătând că vorbim despre circa 14.000 euro pe lună”, declară Nicolae Robu. Menţionând, însă, că “Timişoara nu este de vânzare pentru nicio sumă. Sănătatea, confortul, liniștea sufletească a timișorenilor sunt mai importante decât orice și decât oricât.”

Nicolae Robu precizează, însă, că poziția sa de împotrivire la extinderea fabricii Continental Anvelope pe locația actuală nu îl împiedică să aibă o părere foarte bună despre calitatea produselor Continental Anvelope. “Cu atât mai mult, țin să reiterez aprecierea dusă la rang de admiraţie pentru cealaltă unitate Continental din Timișoara, Continental Automotive, care nu poluează, nu produce disconfort olfactiv și niciun alt rău, ci vine doar cu o sumă de beneficii: locuri de muncă interesante profesional și bine plătite pentru mii de tineri români dintre cei mai valoroși, taxe și impozite importante la diversele bugete, prestigiu etc.”, mai spune edilul.

Print Friendly, PDF & Email