Nicolae Robu: „Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara”

Nicolae RobuPrimarul Timişoarei, Nicolae Robu, face apel către Guvern să îşi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara, susţinând că oraşul nu primeşte bani, în timp ce în alte localităţi se găsesc bani pentru tot felul de obiective, mai mult sau mai puţin importante.

 

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, susţine, într-un comunicat de presă că oraşul are o listă de investiţii importante, însă Guvernul nu îl sprijină cu bani: „Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara! Este inadmisibil ca, în timp ce pentru o mulţime de oraşe sau municipii, se găsesc bani pentru tot felul de obiective – mai mult sau mai puţin importante –, municipiului Timişoara, cel mai mare contributor la bugetul de stat după Bucureşti, să nu-i revină din acest buget nimic!”, a declarat primarul Timişoarei, citat de Mediafax. Ba mai mult, spune edilul, s-a făcut în aşa fel încât Timişoarei să nu-i revină nimic nici măcar din fondurile europene redistribuite recent. „Nu merită, oare: Centura de Sud, Centura de Est, racordul la autostrada spre Arad, sitalul regional, sitalul de cpii, Liceul Lenau, Liceul Loga sau Liceul Calderon să fie finanţate imediat, prioritar?, întreabă Nicolae Robu.

Edilul Timişoarei a adăugat că există promisiuni că oraşul va primi bani pentru obiectivele principale de investiţii, dar că are nevoie de finanţare acum. „Ni se tot vântură în ultima vreme – doar suntem în prag de campanie electorală, nu? – poveşti că obiectivele noastre vor fi finanţate din fondurile europene 2014 – 2020. În primul rând, noi vrem finanţare acum. În al doilea rând, finanţarea din fonduri europene nu se poate face prin aprobarea pur şi simplu a cuiva – nici dacă acel cineva ar fi preşedinte intergalactic –, ci pe bază de proiecte, jurizate după reguli clare şi într-o cronologie care poate aduce bani efectiv abia la finele lui 2015, în cel mai fericit caz, dar cel mai probabil prin 2016” , a mai spus Nicolae Robu.

Timişoara a primit, anul trecut, de la Guvern, doar cinci milioane de lei, pentru începerea lucrărilor la un corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”. Deoarece documentaţia nu a fost finalizată până la sfârşitul anului, banii alocaţi de Guvern au fost pierduţi. Europarlamentarul P.S.D. Daciana Sârbu nu a pierdut, însă, ocazia, miercuri, să acuze echipa din Primăria Timişoara care a lucrat la proiect, pe motiv că neîndeplinirea la timp a atribuţiilor care reveneau Municipalităţii ar fi condus la pierderea finanţării obţinute pentru Spitalul de Copii, de către deputatul P.S.D. Sorin Grindeanu, despre care a afirmat că a beneficiat de întreaga sa susţinere.

Construirea centurilor de sud şi de est ale municipiului Timişoara, racordul la Autostrada Arad – Timişoara, precum şi reabilitarea unor clădiri ale unor licee din municipiu s-au regăsit printre promisiunile electorale ale lui Nicolae Robu, în timpul campaniei din 2012, atunci când, în numele U.S.L., a câştigat fotoliul de primar. Aceste obiective nu au primit, însă, finanţare, până în prezent.

Print Friendly, PDF & Email