Nicolae Robu atacă presiunile PSD asupra aleșilor locali şi incoerenţa lui Călin Popescu Tăriceanu

Nicolae Robu Foto Constantin DumaPresiunile pe care PSD le exercită asupra aleșilor locali aparținând altor partide au fost amendate public de Nicolae Robu, președinte al PNL Timiș şi co-preşedinte al ACL Timiş. În plus, edilul a amendat inconsecvența în convingeri și declarații a ex-liberalului Călin Popescu Tăriceanu faţă de Klaus Iohannis şi a reamintit că suma alocată de Guvernul Ponta, pentru proiectele Timișoarei și ale județului, este tot zero lei.

 

Nicolae Robu, președinte al PNL Timiș şi co-preşedinte al ACL Timiş, amendează inconsecvența în convingeri a președintelui Senatului şi al nou-înfiinţatului PLR, Călin Popescu Tăriceanu, evocând conținutul unei declarații de-a acestuia, din 2010, când actualul acesta ar fi declarat că l-ar bucura „dacă am începe să ne gândim mai profund la ideea Klaus Iohannis, viitor președinte al României”, întrucât o astfel de posibilitate le-ar oferi românilor șansa de a avea „un președinte echidistant și echilibrat”. Nicolae Robu spune și că a evocat această declarație în contextul referirilor recente ale preşedintelui Senatului faţă de inadecvarea competențelor primarului Sibiului, Klaus Iohannis, cu prerogativele funcției prezidențiale.

La finalul vizitei efectuate la Timișoara, zilele trecute, Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat și că reprezentantului ACL, Klaus Iohannis, i-ar lipsi experiența și cultura politică necesare pentru a gestiona destinele unei țări. Și aceasta în vreme ce, pe premierul Victor Ponta îl consideră calificat pentru a ocupa fotoliul prezidențial, în baza experienței acumulate în perioada de guvernare.

Referindu-se la ceea ce a apreciat a fi o lipsă de consecvență în gândire și în convingeri din partea lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul PNL Timiș a evocat și întreg contextul creat de intrarea în vigoare a OUG 55/2014, despre care a apreciat că „nu își are locul într-un stat de drept” și că mai grav decât prevederile acestei ordonanțe este ceea ce continuă să facă PSD după intrarea în vigoare a acesteia, adică presiunile “inadmisibile” la adresa aleșilor locali aparținând altor partide. „Din partea PNL nu s-a gândit cineva să discute cu aleșii locali de pe poziții de forță” și nici apelând la „promisiuni deșănțate”, a precizat președintele PNL Nicolae Robu.

Nicolae Robu și-a reiterat și îndemnul adresat reprezentanților PSD de a furniza public o listă cu realizările concrete ale reprezentanților PSD pentru Timișoara și pentru Timiș, în condițiile în care, a subliniat el, de la Guvern nu s-a primit până acum niciun leu, nici măcar pentru proiectele județului, incluzând aici proiectul Consiliului Judeţean Timiş de realizare a unui centru intermodal.

Referindu-se la suma promisă de Guvern pentru lucrările de extindere a Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, promarul liberal al Timişoarei a precizat că în conturile Direcției de Sănătate Publică Timiș nu au intrat bani pentru Spitalul de Copii, subliniind încă o dată că există o diferență între aprobarea scriptică a unor alocări de fonduri și virarea efectivă a acestora. Finanțarea efectivă „înseamnă emiterea unor O.P.-uri (ordine de plată – n.r.), nu doar preparative și promisiuni de finanțare”, a adăugat Nicolae Robu, potrivit declarațiilor căruia există numeroase alocări pe hârtie, inclusiv în anexe ale Legii bugetului, concretizate, însă, la nivel de execuție, cu nerealizări în plan concret.

Print Friendly, PDF & Email