Nicolae Robu: „Alegerea unui primar cu o majoritate de voturi îi dă mult mai multă legitimitate decât alegerea cu 20%”

Foto: Constantin Duma

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, anunţă că după sărbători vor începe pregătirile pentru alegerile locale din 2020 şi că, cu toate că se bucură de simpatie şi credibilitate mare a electoratului, nu se consideră câştigător înainte de respectivul scrutin, potrivit Agerpres.

 

„Am stabilit că după sărbători vom începe munca obişnuită de pregătire pentru alegeri. Evident, toţi colegii primari vor fi în continuare candidaţii filialei noastre pentru funcţiile de primari respective, dar noi am convenit deja aproape peste tot cine să fie candidaţi la funcţia de primar”, declară, citat de Agerpres, Nicolae Robu.

Acesta a adăugat că îşi doreşte ca filiala să aibă mai multe funcţii de primari, vizând inclusiv Primăria Municipiului Lugoj, dar şi o majoritate în Consiliul Judeţean Timiş.

Nicolae Robu a menţionat că este foarte posibil să se schimbe legea electorală, astfel ca alegerea primarilor să se desfăşoare în două tururi de scrutin, iar alegerea preşedintelui de Consiliu Judeţean să se facă, din nou, de către consilierii judeţeni: „Alegerea în două tururi pentru Primărie, pe mine cred că nici nu mă avantajează, nici nu mă dezavantajează. La alegerile din 2016 am luat peste 53%, dar pentru mine nu este important dacă sunt eu avantajat sau dezavantajat, ci este important să fie cât mai bine pentru comunităţile locale din ţară. Este adevărat că alegerea unui primar cu o majoritate de voturi îi dă mult mai multă legitimitate decât alegerea cu 20%, cum s-a întâmplat în unele locuri. În ceea ce mă priveşte, va fi aşa cum vor vrea cetăţenii Timişoarei.”

Răspunzând unei întrebări a presei, Nicolae Robu a explicat că, dacă vor veni spre PNL şi actuali primari social-democraţi, se va analiza fiecare caz, care va trece prin „filtrele” liberale. El nu a exclus, dar nici nu a infirmat o astfel de abordare, urmând ca fiecare posibilă solicitare de acest fel să fie discutată în forul de lucru al primarilor PNL Timiş.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro