Nestlé România închide fabrica de la Timişoara

După 18 ani de activitate, Nestlé România anunță închiderea fabricii din Timişoara, până la finalul lunii mai.

 

Este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, transmite, printr-un comunicat de presă, Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Conducerea declară că a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a demarat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate.

Pentru a se adapta la contextul în schimbare, Nestlé transmite că a căutat o soluție sustenabilă care să ofere flexibilitatea necesară în producție pentru toate mărcile sale și anunță că fabricarea produselor va continua în alte locații, consumatorii nefiind afectați de această decizie.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara – centrul de servicii financiare al Nestle – nu sunt afectate de această decizie și își vor continua activitatea într-o nouă locație în centrul orașului.

La rândul său, directorul de Resurse Umane al Nestlé România, Jackie Avery, spune că a fost inițiat un amplu proces de consultare cu angajații și cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluții prin care putem să ne susținem oamenii în această perioadă. „Explorăm toate căile posibile, de la asistență în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităților necesare în procesul de reangajare și până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajații care vor fi disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii în funcție de vechimea lor în companie”, mai spune ackie Avery.

Nestlé anunță că îşi va continua activitatea cu ajutorul echipelor din sediul central din București, biroul Regional Cost Competence Centre din Timișoara, și al echipei de vânzări active în întreaga țară.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.

Print Friendly, PDF & Email