Nereguli la vot la Sânmihaiu Român

Mai multe nereguli au fost semnalate până la această oră în secțiile de vot de pe raza comunei Sânmihaiu Român, potrivit PNL Sânmihaiu Român,

 

În secția de vot nr. 546 din Utvin, localitate aparținătoare de Sânmihaiu Român, s-a semnalat până la această oră dispariția a cel puțin cinci buletine de vot. Cel care înmâna buletinele de vot era reprezentantul PSD, care a fost ulterior înlocuit cu locțiitorul său. „La fața locului au fost și președintele de circumscripție și Poliția, însă, deși reprezentantul PNL a solicitat numărarea buletinelor rămase și întocmirea unui proces-verbal, președintele de secție și cel de circumscripție au hotărât că «vom vedea deseară la numărătoare»”, spun reprezentanții PNL Sânmihaiu Român.

Aceștia afirmă că numărarea buletinelor nu ar fi împiedicat procesul electoral, dar ar fi fost benefică pentru a avea o evaluare certă a numărului de buletine de vot dispărute, care dau naștere suspiciunii că se încearcă fraudarea alegerilor prin metoda de vot – suveică.

De asemenea, la secția de vot 543 a fost semnalată prezența permanentă în fața secției a unui consilier PSD, Claudiu Iuga, care încearcă să pună presiune pe votanți, sub pretextul că stă la rând să voteze. „Acest aspect i-a fost sesizat și președintelui de circumscripție, mai ales că domnul consilier stă acolo «să voteze» de la deschiderea secției și nu «a reușit» nici până acum”, mai transmit reprezentanții PNL Sânmihaiu Român.

Print Friendly, PDF & Email