Nemulțumiți de salarii, profesorii din Timiș ies în stradă

Profesorii din Timiş, nemulțumiți că banii de salarii pe acest an nu sunt suficienți, vor să picheteze, la sfârşitul acestei săptămâni, sediul Prefecturii Timiș, anunţă Radio Timişoara.

 

Liderul Sindicatului “Spiru Haret”, filiala Timiș, Virgil Popescu, spune că decizia a fost luată după ce Inspectoratul Școlar Județean Timiş le-a transmis directorilor că trebuie să ia măsuri pentru a face economii, unele cereri fiind la limita legii.

Virgil Popescu spune însă că, acolo unde numărul copiilor este mic, sindicatul este de acord să se facă şi comasări ale unităților de învățământ, ceea ce va determina inclusiv reduceri de personal.

Noi nu putem fi de acord, de exemplu, cu reducerea cu două ore a personalului didactic care are gradul didactic unu și vechime de 25 de ani. Eu un drept al dascălulul, doar dacă vrea el. Dar mă îndoiesc că vrea un dascăl să facă 18 și 16. N-ai cum să reduci (personalul – n.r.) pentru că avem niște normative care sunt foarte clare. Și așa este un deficit de personal nedidactic în unele școli, alții au prea mulți. Acolo unde e nevoie și unde numărul de copii este redus, sigur că da, suntem de acord (cu comasările – n.r.)”, spune, la Radio Timişoara, Virgil Popescu.

În privința planificării anticipate a bugetelor, liderul sindical declară că acest lucru nu se poate face, pentru că nu se știe cum vor evolua cifrele de şcolarizare. Sindicaliștii din învățământul preuniversitar au cerut ca mitingul de protest să fie autorizat vineri, 27 aprilie, între orele 12 și 14.

Print Friendly, PDF & Email