Negocierile dintre PNL Timiş și Alianţa USR- PLUS, în impas

Negocierile dintre PNL Timiş și Alianţa USR- PLUS pentru formarea unor majorități în Consiliul Local Timişoara și Consiliul Judeţean Timiș sunt momentan în impas. Liderii celor două formațiuni au anunțat că nu au ajuns la un numitor comun.

 

„Am agreat un text de parteneriat și, cu cinci minute înainte să închidem acest parteneriat, partenerii noștri potențiali ne-au spus că nu sunt în măsură să onoreze ce am negociat luni și miercuri – asta înseamnă că o să avem un viceprimar de la USR și un viceprimar de la PNL și un vicepreședinte de la USR-PLUS și unul de la PNL. Au spus că au nevoie de timp să se gândească la această soluție, că propun să facem asta după alegerile parlamentare. Pentru noi este exclus să continuăm o instabilitate politică aici. Timișoara astăzi o să treacă de pragul de 3 cazuri covid-19 la mia de locuitori. Eu am nevoie de o stabilitate în Consiliul Local, eu cred că și în Consiliul Județean avem nevoie de o stabilitate. Pentru noi orice soluție care nu include și un acord comun despre funcțiile executive nu este o soluție bună pentru timișoreni și timișeni”, a declarat, potrivit Radio Timişoara, Dominic Fritz.

Mai mult, acesta le-a dat liberalilor timişeni termen până luni să se decidă dacă vor să formeze împreună cu Alianţa USR-PLUS o majoritate în forurile legislative local şi judeţean: „Până luni seara vreau să ştiu foarte clar dacă răspunsul PNL va fi da sau nu, dacă PNL sub conducerea lui Alin Nica vrea să facă alianţă cu noi. Dacă nu, va trebui să văd alte opţiuni. O să trebuiască să văd, eu încă nu vreau să mă gândesc la alte opţiuni (…). Tocmai de aceea nu înţeleg de ce mai au ei nevoie să se gândească până la alegerile parlamentare”.

La rândul său, președintele ales al CJ Timiș, liberalul Alin Nica, spune că liberalii sunt de acord cu textul parteneriatului, cerând doar să mai fie amânată discuția despre funcții. „Ceea ce a subminat practic negocierile au fost recentele declarații ale unui membru din comisia de negociere pe care colegii mei, ieri în ședința Biroului Politic Județean, le-au considerat ca fiind inacceptabile și care subminează încrederea noastră că partenerii noștri sunt și pot să fie loiali în cele două instituții. Am solicitat doar o păsuire, să se mai așeze timpul peste aceste declarații contondente și săptămâna viitoare să discutăm despre funcții cu atât mai mult cu cât cred că principalul lucru pe care oamenii îl așteaptă de la noi este să convenim asupra proiectelor, asupra programelor, asupra a ceea trebuie să facem în următorii patru și  nu să ne batem pe o poziție sau cealaltă”, a explicat, potrivit Radio Timişoara, Nica.

Print Friendly, PDF & Email