Naţionalul timişorean pune în scenă „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”

Foto: Adrian Pîclişan / TNT

Teatrul Național din Timișoara își invită publicul, online, la un nou spectacol, a cărui premieră absolută va fi transmisă în direct sâmbătă, 5 decembrie. Spectacolul propune o temă de reflecţie: noile tehnologii sunt doar o formă evoluată de comunicare sau un mod de a ne ascunde singurătatea în spatele lor?

 

Spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese propune o temă de reflecție: în era internetului, folosim noile tehnologii ca formă evoluată a comunicării dintre oameni sau, de fapt, ne ascundem singurătatea în spatele mijloacelor de comunicare? Dar o întrebare se poate pune în fel și chip, iar Radu Iacoban, autorul textului și regizor artistic al spectacolului, alege să ofere un context aparent comun, familial și familiar.

Întoarcerea fiului plecat din țară devine pretextul pentru o reuniune de familie care se transformă, destul de repede, într-o sumă de definiții importante pentru fiecare din noi. Astfel, personajele lui Iacoban descoperă că înstrăinarea nu are nicio legătură cu numărul de kilometri, că tăcerea poate îmbolnăvi și că iertarea și acceptarea își au propriile mecanisme. Dar și că, de cele mai multe ori există un adevăr pentru fiecare și că uneori tristețea, la fel ca râsul, poate vindeca.

Spectacolul va fi transmis online, de pe scena Sălii 2 a TNT, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 19, atât pe site-ul www.tntimisoara.com, cât și pe pagina de Facebook / Teatrul Național Timișoara și pe YouTube.

Din distribuţie fac parte actorii Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu, iar decorul și costumele sunt semnate de scenograful Tudor Prodan.

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului Vocile orașului – Central Park, parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii, produs de Teatrul Național Timișoara și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email