Naţionalul timişorean oferă cursuri de teatru pentru amatori

Regizorul Ion Ardeal Ieremia: „Sperăm să formăm acest public calificat, fidel și pretențios”

Sala 2 a TNT Foto TNTTeatrul Național din Timișoara anunță deschiderea unei noi serii de cursuri de teatru pentru amatori.

 

„Ora de teatru”, un proiect al Teatrului Naţional din Timişoara, aflat la a patra ediţie, va debuta sâmbătă, 7 noiembrie. În primii trei ani, acesta a strâns numeroși participanți de toate vârstele.

Ca în fiecare an, la Teatrul Național din Timișoara, prima sâmbătă din noiembrie este «sâmbăta de teatru». Acest proiect social al Naţionalului are la bază preocuparea instituţiei pentru o prezența cât mai activă în viața comunității și, de asemenea, convingerea că teatrul poate fi un vector de evoluție civică”, spune Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timişorean.

Unul din cei trei traineri în cadrul „Orei de teatru”, regizorul Ion Ardeal Ieremia, spune că scopul acestor module, organizate pe grupe de vârstă, este să trezească apetitul pentru teatru şi pentru bun gust, în rândul celor care îl frecventează. „Teatrul Național își dorește un public educat, sensibil și capabil să identifice arta autentică. Prin discuții și interacțiuni cu profesioniști în domeniu, noi sperăm să formăm acest public calificat, fidel și pretențios”, adaugă Ion Ardeal Ieremia.

Clasele „Orei de teatru”, anunţă reprezentanţii TNT, sunt gratuite și le propun cursanților diferite modalități și tehnici de vorbire, de mișcare şi relaționare, care au ca scop dezvoltarea personalității copiilor prin teatru, respectiv descoperirea și dezvoltarea personală a tinerilor și adulților, prin intermediul teatrului. „Ora de teatru” se structurează, în funcție de vârsta cursanților, în trei grupe: grupa A (7 – 12 ani), grupa B (13 – 18 ani) și grupa C (începând cu 19 ani).

Înscrierile se pot face de luni până vineri între orele 8 – 16, la secretariatul Teatrului Național din Timișoara, la unul dintre numerele de telefon 0256-499.908, 0758-089.048 sau 0745-508.595, sau online, pe adresa tntm.office@tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email