Naţionalul timişorean lansează concurs de proiecte pe teme SF, dedicat regizorilor

Foto: Teatrul Naţional Timişoara

Teatrul Național din Timișoara își propune să dezvolte arta teatrului atât în termenii prezentului, cât mai ales în cei ai viitorului. Primul pas pe care îl face Teatrul Național în această direcție este lansarea unui concurs de proiecte dedicat regizorilor.

 

În cadrul concursului de proiecte metaFuture, regizorii sunt invitați să transmită propuneri pentru un spectacol bazat pe un text sau adaptare după un text din literatura Science Fiction sau pe un text transpus într-o viziune futuristă din punct de vedere tematic sau vizual. Propunerea va conține descrierea spectacolului, viziunea asupra montării, precum și echipa de creație.

Proiectele câștigătoare vor fi montate la Teatrul Național din Timișoara, urmând să intre în repertoriul său curent, iar regizorii vor lucra cu actorii TNT, în spațiile și cu echipa tehnică a Naționalului timişorean.

Proiectele vor fi transmise pe adresa de mail tntm.office@tntimisoara.com. Data limită pentru transmiterea proiectelor este duminică, 10.04.2022.

Proiectul metaFuture face parte din programul Reflector TNTm, cuprins în noul proiect de management aprobat pentru Teatrul Național din Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email