Naționalul timișorean aduce publicului, acasă, un nou spectacol de teatru-dans

Foto: Adrian Pîclișan / TNT

„Așteptăm cu nerăbdare emoția reîntâlnirii unice, de fiecare dată, din sala de spectacol. Până atunci, de Ziua Mondială a Teatrului, de la ora 20, vă așteptăm la o nouă «întâlnire la voi acasă» cu un hipnotic spectacol de teatru-dans, creat la Teatrul Național de un extraordinar coregraf al Europei, Pál Frenak”, anunță reprezentanții Teatrului Național din Timișoara.

 

Este vorba despre spectacolul Prin vis, aflat la intersecţia dansului cu teatrul şi filmul, un fascinant și emoționant road-movie „pe dos”, în care poveștile se articulează în jurul unui vechi Cadillac.

Spectacolul va fi disponibil pe canalul  YouTube al Teatrului Național din Timișoara de azi, 27 martie, ora 20, putând fi accesat atât de pe site-ul Naționalului, www.tntimisoara.com , cât și de pe conturile de Facebook, Instagram și Twitter ale TNT. Toate spectacolele TNT difuzate pe canalul  YouTube al TNT vor rămâne active până în data de 1 mai .

De 59 de ani, o personalitate artistică a lumii este invitată să împărtășească publicului câteva dintre gândurile sale privind rolul și misiunea teatrului. Mesajul său este tradus în peste 20 de limbi, citit în fața a zeci de mii de spectatori din toată lumea înainte de începerea spectacolului din seara zilei de 27 martie, publicat, difuzat la radio și la televiziune în toate colțurile lumii. Anul acesta, mesajul internațional este transmis de Shahid Nadeem, celebru dramaturg din Pakistan, regizor, producător de televiziune, director de festival, membru important al unor rețele cum ar fi Amnesty International sau Theatre without Borders și, nu în ultimul rând, directorul companiei de teatru „Ajoka”.

„Împreună, putem descoperi dimensiunile spirituale ale teatrului și să creăm poduri între trecut și prezent, ducând spre un viitor care este destinul tuturor comunităților. (…) Teatrul are un rol, un rol nobil (…) În Asia de sud, artiștii ating scândura scenei cu reverență înainte să calce pe ea, o tradiție străveche în care spiritul și cultura se întrepătrund. Este timpul să regăsim această relație simbiotică dintre artist și public, dintre trecut și viitor”, spune Shadid Nadeem.

Print Friendly, PDF & Email