„Muzeul Prado iese în stradă”, la Timişoara

Hieronymus Bosch, „The Garden of Earthly Delights2 Triptych, 1490 – 1500.

Ambasada Spaniei la Bucureşti aduce la Timişoara expoziţia fotografică Muzeul Prado iese în stradă, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid. Vor fi expuse reproduceri după 22 de capodopere din Muzeul Prado, realizate la scară 1:1.

 

Publicul timişorean va avea ocazia, începând de mâine, să admire 22 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume. La Timişoara Vor fi expuse reproduceri impecabile ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, prezentate la o scară de 1:1.

Expoziţia va avea loc în perioada 5-19 noiembrie, pe gardul care înconjoară clădirea BNR din Timişoara, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Băncii Naţionale a României – Sucursala Regională Timiş şi al Consulatului Onorific al Spaniei la Timişoara.

Expoziţia, spun organizatorii, îşi propune astfel să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul acestor imagini magnifice, oferindu-le tuturor celor care vin să o privească o experienţă asemănătoare unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.

Proiectul, mai spun organizatorii, se doreşte a fi o fereastră către cunoaşterea bogăţiei artistice a Muzeului Prado şi a artei occidentale în general, deoarece Prado şi colecţiile sale oferă o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea până în primii ani ai secolului al XX-lea.

Expoziţia a fost prezentată anterior în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA şi Spania şi oferă prilejul unui periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado.

În timpul pandemiei, cultura își găsește un loc în aer liber. Ne-am dorit mult să aducem această expoziție la Timisoara în 2020. Din motive legate de actuala situație sanitară, însă, nu va fi organizat niciun eveniment public gen lansare. Rugăm publicul să respecte distanțarea socială și să poarte mască în timpul vizualizării fotografiilor”, transmite Jose Miguel Viñals Ariño, consulul onorifical Spaniei la Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email