Muzeul Național de Artă Timișoara, în reorganizare, pentru pregătirea Capitalei Europene a Culturii

Foto: Muzeul de Artă Timişoara

Muzeul Național de Artă Timișoara intră în reorganizare, pentru anul 2023, astel că, în perioada următoare, doar anumite expoziții vor putea fi vizitate.

 

Începând cu data de 7 septembrie, Muzeul Național de Artă Timișoara intră într-o perioadă de reorganizare, în vederea pregătirii pentru evenimentele culturale majore ce vor fi organizate în 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Activitățile de reorganizare a Palatului Baroc se vor desfășura până în 15 decembrie.

Instituția va intra într-o perioadă de reconfigurare a tematicii expoziționale și a circuitului de vizitare și de remodelare a expozițiilor permanente, acțiuni ce au ca scop protejarea adecvată a patrimoniului cultural și creșterea gradului de atractivitate a programelor muzeului.

În acest context, vizitarea spațiilor expoziționale de la etajele I și II ale Palatului Baroc va fi suspendată, anunţă reprezentanţii muzeului. Expozițiile temporare, prezente și viitoare, de la parterul muzeului, vor fi deschise în continuare publicului iubitor de artă.

De exemplu, până pe 10 octombrie, timișenii sunt invitați să admire cea mai recentă expoziție, Întoarcerea Prodigioasă. Oskar Szuhanek, o amplă retrospectivă a pictorului timișorean. Vizitarea se va face pe baza biletului pentru o expoziție, în valoare de 16 lei/adult, 4 lei/student, sau pe baza biletului unic pentru cele trei muzee, în valoare de 24 lei/ adult sau 6 lei/student. Copiii, elevii, membrii Uniunii Artiştilor Plastici, persoanele cu handicap și însoțitorii lor, precum și deținătorii cardurilor ICOM beneficiază de gratuitate.

Print Friendly, PDF & Email