Muzeul de Transport Public Timişoara, reabilitat pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Primăria Timișoara a scos la licitație lucrările de execuție pentru reabilitarea zonei exterioare a Muzeului de Transport Public „Corneliu Mikloși”.

 

Lucrările vor fi realizate în cadrul proiectului Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity. În faza I a proiectului este prevăzută reabilitarea ansamblului exterior al Muzeului “Corneliu Mikloși”, inclusiv a elementelor aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate.

Investiția vizează modernizarea a 2408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală şi realizarea a 1012 mp de suprafață vegetală şi 857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene. De asemenea, 19 arbori vor fi plantați în acest spațiu, iar cei trei pini maturi vor fi păstrați. Valoarea totală a investiției este de apropape trei milioane de lei, cu TVA inclus, iar cea pentru licitația de execuție este de peste 2,4 milioane de lei cu TVA inclus.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală, transmit reprezentanţii Municipalităţii.

Primăria Timișoara are în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier: Studio, Dacia și Victoria, precum și renovarea fostului Spital de Dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la cinematografele Dacia și Victoria, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei. De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene.

Print Friendly, PDF & Email