Muzeul de Artă Timişoara lansează confesiunile lui Corneliu Baba

La Muzeul de Artă Timișoara va fi lansat, mâine, volumul „Corneliu Baba – Confesiuni”.

 

Muzeul de Artă Timișoara organizează mâine, 19 decembrie, de la ora 18, la Palatul Baroc din Piața Unirii, lansarea volumului Corneliu Baba – Confesiuni. Eveniment la care vor vorbi Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, Maria Muscalu Albani, curatorul donației Corneliu Baba, și Rodica Vârtaciu, istoric de artă.

„Tabloul te imploră să păstrezi în fața lui un timp de tăcere, să te apropii de el decent și să aștepți. Sensul imaginii, câteodată tăinuit și neînțeles în primul moment, se lasă descoperit încetul cu încetul – uneori, foarte greu. Retina privește și spiritul comentează, viciate de prejudecăți. Ca să înțelegi ceea ce sea află săvârșit în fața ta, ai nevoie să te apropii pregătit să privești să înțelegi și nicidecum să înfrunți ostil, înnăcrit de ceea ce știi dumneata de acasă. Apropie-te deci tăcut, privește și află că tulburarea sau tristețea ce ți-au strecurat aceste imagini poate fi totuși o victorie”. (Corneliu Baba, Manuscris, februarie 1970).

Colecția Baba, de la la Muzeul de Artă Timișoara, include cea mai mare colecţie de lucrări și obiecte ale artistului. Colecția a fost donată muzeului de soția artistului și include peste 90 de piese, printre care și câteva tablouri aduse de la Muzeul Național de Artă al României și de la Muzeul de Istorie şi Artă al Municipiului București. Colecţia Baba a fost deschisă publicului în anul 2006, odată cu inaugurarea Muzeului de Artă Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email