Municipalitatea: Timișoara va avea căldură la iarnă

Colterm. Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara dă asigurări că stocurile Colterm sunt asigurate până în ianuarie şi că aprovizionarea continuă.

 

Cu aproximativ o lună înainte de pornirea instalațiilor de încălzire centralizată, stocul de cărbune al Colterm este de 70.253 de tone, iar gazul înmagazinat este de 105.000 Mwh, tarnsmite Municipalitatea. În plus, au fost finalizate cu succes probele la un număr de 113 puncte termice și au fost încărcate deja instalațiile. Alte patru puncte termice sunt în operațiuni, iar pe traseele pe care au fost depistate probleme în timpul probelor la rece, se intervine pentru remediere.

„Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în fața furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă. Mi-am asumat susținerea sistemului centralizat de termoficare pentru că eu cred în viitorul acestuia și am investit considerabil în modernizarea infrastructurii. Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanțare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice”, declară primarul Dominic Fritz.

De la începutul acestui an, PrimăriaTimișoara a acordat subvenții pentru abonații Colterm în valoare de 150 de milioane de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email