„Moștenitorii României Muzicale”, în concert la Timișoara

Sursă foto: Facebook / Radio România Muzical

Filarmonica Banatul va găzdui un concert organizat în cadrul turneului „Moştenitorii României muzicale”, care deschide seria de manifestări dedicate postului Radio România Muzical, la aniversarea a 25 ani de existenţă.

 

Recitalul susţinut la Timişoara de pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo va avea loc marţi, 11 ianuarie, începând cu ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Aceştia vor interpreta două opusuri din repertoriul romantic: Sonata în si minor pentru pian, de Franz Liszt, şi Sonata opus 19 în sol minor pentru violoncel şi pian, de Serghei Rahmaninov.

Cu prilejul recitalurilor va fi prezentat şi albumul de debut al pianistului Cadmiel Boţac, apărut la Editura Casa Radio, în noiembrie 2021. Albumul este o parte a premiului său obţinut, în 2020, la competiţia pentru bursa „Moştenitorii României muzicale”, şi a fost salutat deja cu entuziasm de public şi de critica de specialitate pentru calitatea lui excepţională.

Recitalurile vor fi prezentate de Cristina Comandaşu, redactor-şef Radio România Muzical şi iniţiatoarea acestui proiect.

Radio România Muzical a emis pentru prima dată în 24 martie 1997 şi este singurul post românesc consacrat muzicii culte, un reper de calitate recunoscut la nivel internaţional.

Print Friendly, PDF & Email