Morţi suspecte într-un bloc din Complexul Studenţesc

Un bebeluş, un copil de trei ani și mama celui din urmă au murit, iar alți patru copii din același bloc de pe strada Mioriței au fost internaţi la spital, anunţă Radio Timişoara.

 

Tragedia a început sâmbătă când un copil de nouă zile și unul de trei ani din două apartamente învecinate dintr-un bloc de pe strada Mioriţei au ajuns la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, în stare gravă. În aceeaşi zi, cei doi copii au decedat. A doua zi, a fost transportat la Urgențele Spitalului Județean și mama celui de-al doilea copil. Femeia a fost lăsată să plece acasă, însă în această dimineață a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. Alţi patru copii din acelaşi bloc ar fi internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, cu simptome comune: greţuri, vărsături şi cefalee.

Locatari din acelaşi bloc spune că moartea celor trei ar putea fi cauzată de substanţele cu care, la începutul săptămânii trecute, a fost făcută deratizarea şi dezinsecţia imobilului.

Inspectoratul de Poliție al Judeţului Timiş a declanșat o anchetă penală. La imobilul de pe strada Miorița a ajuns și o echipă de specialiști în cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi substanţe explosive. Autorităţile au dispus evacuarea completă a imobilului, iar 14 oameni au fost duși la spital, pentru analize.

Print Friendly, PDF & Email