Monica Macovei lansează, la Timişoara, Asociaţia M10 Timiş

Monica Macovei foto Echipa Monica MacoveiMonica Macovei vine la Timişoara să lanseze oficial Asociația M10 Filiala Timiș.

O asociaţie care aspiră spre excelenţă

Lansarea oficială a Asociației M10 Filiala Timiș va avea loc la sediul Universităţii de Vest din Timişoara, în amfiteatrul A01. Alături de membrii asociației M10 Filiala Timiș, la eveniment va participa şi europarlamentarul Monica Macovei, președintele Asociației M10, ocazie cu care se vor prezenta programele civice ale asociației M10 Timiș.

Asociaţia M 10 – se arată pe pagina oficială a acesteia – s-a născut din campania prezidențială a Monicăi Macovei și din cele zece porunci pe care aceasta le-a adresat clasei politice. „10 reprezintă astfel un decalog al normalității, dreptății și prosperității. înseamnă pentru noi Merit, Muncă, Modernizare. 10 este și o aspirație spre excelență: vrem să fim de nota 10. 10 curat!”, mai spun reprezentanţii acestei asociaţii, care promit că vor fi vocea civică a tuturor celor care își doresc o Românie cinstită, modernă și prosperă. „Mișcarea noastră s-a născut, precum campania Monicăi Macovei, la firul ierbii. Vom păstra acest spirit de democrație participativă. Organizarea noastră este de jos în sus și transversală, nu piramidală”, mai spun oficialii Asociaţiei M 10.

Aceştia militează pentru votul la distanță – vot electronic și vot prin corespondență – pentru toți românii, pentru integritate, competență și merit în administrația publică, pentru regionalizare și subsidiaritate. Şi promit să promoveze libertatea economică, să apere proprietatea privată și să susţină spiritul antreprenorial, să promoveze educația întru civism și cetățenia activă şi să ia atitudine față de temele majore din dezbaterea publică.

A fost lansat şi partidul

Monica Macovei lansare M 10În 3 iunie, Monica Macovei, Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Şerban Marinescu şi Dacian Țolea au semnat actele de înființare a Partidului M10 şi au depus cererea de înregistrare, la Tribunalul București. Cererea de înregistrare a fost însoțită de peste 200 de semnături ale reprezentanților organizațiilor din țară și diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10.

M 10 se prezintă ca un partid reformist, format din oameni obișnuiți și decenți, care nu fură și nu mint, din oameni care s-au săturat de sărăcie, corupție, birocrație, taxe mari, servicii proaste și orașe murdare, din oameni care vor o Românie modernă și prosperă pentru noi și copiii noștri, se arată pe blogul Monicăi Macovei. „Ştim că nimic durabil nu se face peste noapte. Acum construim partidul care să schimbe în bine România. Partidul care se opune clasei politice corupte și expirate a tranziției”, a declarat, în ziua înregistrării M 10, Monica Macovei.

Aceasta a mai spus că, semnăturile pentru înscrierea partidului au fost adunate în doar câteva săptămâni . „Avem peste 25.000 de semnături, din 20 județe plus București, avem deci susținere publică. Avem un teanc întreg de formulare, pe care nu le-am mai depus astăzi la Tribunal, pentru că nu mai este nevoie, însă, pentru noi, oamenii aceștia  sunt susținători și, probabil, mulți dintre ei vor deveni membri de partid. Vom lua legătura cu ei și îi vom invita să participle la activitățile partidului M10, în orașele si satele în care locuiesc. Cu acești 25.000 de oameni începem să construim noua forță politică din România și, sunt convinsă, cu mulți alții din cei dezamăgiți de clasa politică, cei care nu mai au pe cine să aleagă, pentru că nu se simt reprezentați. Noi îi vom reprezenta ”, a mai declarat Monica Macovei.

M10 va avea o Comisie de Integritate din care fac parte și doi reprezentanți ai societății civile, care nu sunt membri de partid – Cristian Ghinea, preşedintele CRPE, și Gelu Trandafir, director de comunicare la Freedom House.

Comisia de Integritate va avea drept de veto. Nu vom face nicio propunere pentru funcții publice, cum ar fi candidații la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, dacă persoana respectivă nu are aprobarea Comisiei de Integritate. Acestea sunt regulile partidului nostru, care vor garanta că M10 va avea candidați onești, integri, profesioniști”, a anunţat Monica Macovei, pe blogul său.

Potrivit aceleiaşi surse, Partidul M10 s-a născut din mobilizare civică, în urma campaniei prezidențiale din toamna anului 2014, fiind lansat anul acesta, la 1 martie. În acțiunea sa politică, M10 urmărește în principal următoarele zece direcții reformiste, care vizează modernizarea României:

1. Reforma clasei politice

2. Reforma politicii externe și de securitate

3. Reforma constituțională și întărirea statului de drept

4. Reforma administrativă

5. Reforma economică și fiscală

6. Reforma în educație și cercetare

7. Reforma socială și a sistemului de sănătate

8. Reforma privind mediul, energia și agricultura

9. Reforma morală

10. Reforma spațiului public

Print Friendly, PDF & Email