Monica Macovei, lansându-şi candidatura la Timişoara: “De aici trebuie să înceapă schimbarea României”

Monica Macovei Mihaela Mihai si Teodor Maries la TimisoaraMonica Macovei s-a întâlnit, sâmbătă, la Timişoara, cu simpatizaţii săi, ea spunând că a ales să îşi înceapă campania electorala la Timişoara, deoarece din acest oraş a început libertatea românilor, în urmă cu 25 de ani. “Am decis să încep campania electorală la Timişoara pentru că în urmă cu 25 de ani aici a început libertatea. Vreau ca de aici să înceapă schimbarea României. Schimbarea României se numeşte de fapt transformarea României în toate acele porunci pe care le-am pus pentru ţară. Schimbarea deja nu mai înseamnă nimic, sunt cuvinte goale. Ponta e de doi ani la putere şi acum promite schimbarea. Băsescu e preşedinte de zece ani şi încă vorbeşte de schimbare. Tăriceanu şi Udrea vorbesc de schimbare deşi au fost şi ei la putere. Iohannis vorbeşte de asemenea de schimbare, a declarat, citată de Mediafax, Monica Macovei.

Aceasta a mai spus că tot ce e în programul său e original şi acestea sunt idei fireşti şi normale pentru societate. “Multă lume a spus că ele par excepţionale. Ele sunt normalitatea. Numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Desigur că nu candidez pentru funcţia de prim-ministru, nu se candidează pentru această funcţie, dar un preşedinte trebuie să aibă viziune pentru ţară, trebuie să ştie ce vrea pentru fiecare domeniu”, a mai spus Monica Macovei.

Lansarea candidaturii s-a făcut într-o hală dezafectată a fostei fabrici Fructus, aflată în zona Pieţei 700. Organizatorii evenimentului declară că au ales o hală dezafectată a unei fabrici în semn de protest faţă de privatizările ilicite din România. “Trebuie să verificăm ce s-a făcut pâna acum (în privinţa privatizărilor – n.r.). În al doilea rând, privatizările trebuie să se facă cu licitaţie, transparent. Cu paguba Siveco se pot lua manuale pentru copii pentru următorii 40 de ani. Toate aceste furturi din bani publici cu care ne-a obişnuit clasa politică de 25 de ani, ne costă. Dacă am recupera jumătate din evaziunea fiscală, am face 800 de kilometri de autostradă pe an, calculând la un milion de euro kilometrul”, a declarat Monica Macovei.

Alături de Monica Macovei, la Timişoara s-au aflat, printtre alţii, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989" şi cântăreaţa Mihaela Mihai.

Print Friendly, PDF & Email