Monica Macovei: „Ce îl leagă pe Victor Ponta de Ovidiu Tender?”

Monica Macovei M10 Foto GandulFostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, spune că există o legătură între Victor Ponta, „fostul ofițer acoperit și avocat”, şi Ovidiu Tender, „fostul sponsor al serviciilor secrete din regimul Iliescu”.

 

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, spune, într-o postare pe blogul său că, deși era parlamentar și legea nu îi permitea să pledeze ca avocat în cazuri de corupție, fraudă sau spălare de bani, în 2006 Victor Ponta a insistat să îmbrace roba și să îl apere pe omul de afaceri Ovidiu Tender, „sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu”, după ce acesta fusese arestat preventiv pentru o fraudă de peste 43 de milioane de dolari. „Avocatul Victor Ponta a fost chiar muștruluit de Inspecția judiciară a CSM pentru că a obstrucționat justiția în cazul Tender. Inspectorii CSM au stabilit că avocații lui Tender, Gheorghiță Mateuț și Victor Ponta, au încercat, în iulie 2006, să împiedice judecarea cererii DIICOT de prelungire a arestării preventive a lui Ovidiu Tender în termenul legal de 30 de zile”, declară Monica Macovei.

Aceasta mai spune că, la vremea respectivă, inspectorii CSM au sesizat Baroul București, însă lucrurile au rămas fără urmări. „Până la urmă, judecătorii nu i-au mai permis lui Ponta să pledeze pentru Tender pe motiv de incompatibilitate și a fost nevoit să se retragă din proces”, adaugă fostul ministru al Justiţiei.

Omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu, fostul patron al Clubului de fotbal Politehnica Timişoara, a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti, în 8 iunie, cu o zi înaintea prescrierii faptelor, este definitivă.

 

Citeşte şi: După un proces de opt ani, magnatul Ovidiu Tender a fost încarcerat la Penitenciarul Timişoara

Print Friendly, PDF & Email