Moment de reculegere, la Timişoara, în memoria pompierului mort în timpul unei misiuni

Daniel FripisInspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș, va organiza un moment de reculegere, în memoria pompierului constănţean decedat în timpul unei intervenţii.

 

Azi, de la ora 13 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș, va organiza un moment de reculegere, în memoria sublocotenentului post-mortem Daniel Fripis, anunţă Biroul de presă al ISU Banat. Astfel, personalul va fi adunat în fața inspectoratului pentru un ultim omagiu, moment urmat de activarea semnalelor de avertizare acustică a autospecialelor din dotare.

„Cu trăsături alese de caracter, subofițerul și-a pus timp de nouă ani priceperea și puterea în sprijinul celor aflați în dificultate, remarcându-se prin tenacitate și profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr alături de coechipierii săi”, transmit pompierii de la ISU Banat.

Daniel Fripis şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuinţe din Constanţa. El avea 42 de ani şi lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, intervenţia a fost făcută după ce o persoană anunţase, prin 112, că în curtea unei locuinţe din oraş a izbucnit un incendiu la o butelie GPL. Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie, Daniel Fripis, suferind leziuni grave la faţă şi pierzându-şi viaţa.

Print Friendly, PDF & Email