Modernizarea căii ferate Caransebeş – Lugoj – Timişoara, scoasă la licitaţie

Foto: Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă scoaterea la licitaţie a lucrărilor de modernizare a căii ferate Caransebeş – Lugoj – Timişoara. Proiectul, în valoare de trei miliarde de lei, este propus pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

Încă o veste bună pentru domeniul feroviar: azi au fost scoase la licitație pentru proiectare și execuție lotul 1 (Caransebeș-Lugoj, cu o lungime de 39,5 km) și lotul 2 (Lugoj – Timișoara Est, lung de 53,9 km). La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători, viteza maximă fiind de până la 160 de km/h”, anunţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, pe tronsonul 1 Caransebeş-Lugoj vor fi construiți 24 de kilometru de linii noi, vor fi reabilitate 12 poduri și 49 de podețe, va fi construit un pasaj denivelat şi vor fi implementate patru instalații de centralizare electronică. În plus, vor fi reabilitate gările din Caransebeș – unde, în plus, va fi ridicată şi o clădire nouă, pentru mentenanța și revizia trenurilor –, Zăgujeni și Găvojdia, iar cea din Căvăran va fi reconstruită.

Pe tronsonul 2, Lugoj-Timişoara Est, se vor face 20 de kilometri de linii noi, vor fi reabilitate 14 poduri și 40 de podețe și va fi construit un pasaj denivelat. Și pe acest tronson vor fi implementate cinci instalații de centralizare electronică. De asemenea, vor fi reconstruite sau reabilitate clădirile gărilor Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.

Print Friendly, PDF & Email