Moarte de om, la Lenauheim, după o încăierare cu bâte, cuţite, răngi şi topoare

BELGIUM SINGLE NUMBER EMERGENCY CALL 112Un bărbat din comuna Lenauheim a murit şi alţi câţiva au fost spitalizaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o bătaie în plină stradă cu cuţite, bâte, topoare şi răngi, la care au luat parte aproximativ 15 persoane, la faţa locului intervenind trupe speciale şi jandarmi.

 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Lenauheim, a izbucnit un conflict în care au fost implicate aproximativ 15 persoane. Acestea s-au luat la bătaie cu cuţite, bâte şi chiar topoare şi răngi, spun surse judixciare.

Scandalul începuse de ieri după-amiază, după ce un localnic se plimba prin comună, cu maşina, ambalând motorul. A fost atenţionat de un localnic să înceteze deoarece îi deranjează familia şi vecinii. Acela a fost momentul în care cei doi s-au luat la ceartă, iar apoi, la bătaie. Scandalul a fost aplanat de poliţişti, care i-au amendat pe amândoi, pentru tulburarea liniştii publice.

După aproximativ cinci ore, şoferul care îşi ambalase motorul maşinii s-a întors pe aceeaşi stradă, pentru a se răzbuna. Nu a venit singur, ci însoţit de mai mulţi bărbaţi, veniţi cu patru maşini. S-au oprit cu toţii la poarta bărbatului care avusese pretenţia la puţină linişte şi a început scandalul. Acestuia din urmă i-au sărit în ajutor rudele, astfel că s-a ajuns rapid la o bătaie generală cu bâte, cuţite, topoare şi răngi. La un moment dat, omul peste care dăduseră buzna, a fost lovit cu un par în cap. Moment în care o parte dintre agresori s-au urcat în două maşini şi au încercat să fugă, ceilalţi fiind atacaţi cu topoare şi răngi de rudele bărbatului prăvălit la pământ.

Vecinii au solicitat intervenţia forţelor de ordine, prin 112, la faţa locului ajungând echipe de jandarmi şi poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale care au oprit scandalul.

Bărbatul agresat – un tânăr de 36 de ani, care avea trei copii, cel mai mic în vârstă de un an –, intrat în comă profundă, a murit în drum spre Spitalul din Jimbolia.

Rănit a fost şi fratele şoferului venit să se răzbune, cel care l-a atacat cu parul pe bărbatul care a murit. Acesta fost rănit, fiind transportat iniţial la Spitalul din Jimbolia, iar apoi, la Spitalul Municipal din Timişoara.

De asemenea, răniţi au fost şi părinţii tânărului decedat, fiind transportaţi la spital cu mai multe răni, alte câteva persoane participante la scandal fiind rănite şi primind îngrijiri medicale la faţa locului, fără să aibă nevoie de internare în spital.

Şase persoane, din cele 15 implicate în scandal, au fost conduse la audieri, la Poliţia Lenauheim, iar fratele şoferului venit să se răzbune, acuzat de uciderea bărbatului de 36 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind cercetat pentru omor. Cei implicaţi în scandal sunt urmăriţi penal pentru omor, loviri şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice.

Print Friendly, PDF & Email