Mituri privind consumul de pâine, desfiinţate

Paine foto 2Pâinea este un aliment esenţial pentru dieta oamenilor, însă este considerată de către unii nutriţionişti un inamic pentru cei care doresc să slăbească. Un studiu comandat de o brutărie celebră din Australia, încearcă să demonteze acest mit.

 

O brutărie celebră din Australia, Bakers Delight, a comandat un studiu prin intermediul căruia încearcă să demonteze unele mituri legate de consumul de pâine. Mituri în care aleg să creadă îndeosebi femeile. Aşa se face că, potrivit unor studii, 43 la sută dintre cei care încearcă să slăbească elimină pâinea din alimentaţie, 20 la sută se simt vinovaţi dacă mănâncă pâine, în timp ce jumătate dintre femei se declară confuze în legătură cu noile produse bio de panificaţie, scrie Daily Mail, sursă citată de Mediafax.

Multe femei nu ştiu care sunt beneficiile consumului de făină integrală sau al altor tipuri de pâine sănătoasă, şi de multe o dietă fără gluten poate fi mai multă dăunătoare. Rezultatele studiului reflectă o scădere a cunoştinţelor oamenilor privind posibilităţile existente în ceea ce priveşte consumul de pâine. Dacă se consumă pâinea corectă aceasta poate contribui la sănătatea tractului digestiv, la creşterea energiei şi la sănătatea organismului, în general”, a spune Sharon Natoli, nutriţionist şi expert în sănătate la Institutul de Nutriţie din Australia. Aceasta susţine că nu există dovezi că pâinea contribuie la creşterea în greutate: „Numeroase studii arată că în ţările în care se consumă multe produse din făină integrală, cum ar fi pâinea din făină integrală, există mari şanse ca procentul persoanelor supraponderale să fie mai redus. Pâinea integrală conţine fibre, vitaminele B, magneziu şi fier”.

Sharon Natoli mai spune că copiii pot beneficia de pe urma pâinii integrale care conţine şi acizi graşi Omega 3, în timp ce oamenii care sunt preocupaţi de sănătatea inimii pot opta pentru pâine cu conţinut ridicat de seminţe.

Referitor la un alt mit, potrivit căruia pâinea balonează, expertul în nutriţie declară că, atunci când apare balonarea, înainte de a elimina pâinea din dietă, este important să se facă investigaţii suplimentare pentru a se găsi cauza.

Print Friendly, PDF & Email