Miting pentru susţinerea monarhiei, la Timişoara

Mars pentru instaurarea monarhieiCâteva zeci de persoane care vor reinstaurarea monarhiei au participat, sâmbătă, la un marş, în Timişoara. Astfel de manifestări au avut loc concomitent şi la Bucureşti, la Cluj-Napoca şi la Craiova.

 

Participanţii la marş, în număr foarte mic la Timişoara, au cerut o Constituţie monarhică şi reinstaurarea monarhiei ca soluţie pentru România, astfel încât ţara noastră să-şi recapete “prestigiul extern şi echilibrul intern de dinainte de 30 decembrie 1947”. Aceştia, adunaţi în jurul statuii Regelui Ferdinand, au afişat bannere cu mesaje printre care “Majestate, te te iubim, monarhie vrem să fim” şi “Adunare constituantă pentru Regatul României” şi au scandat pe traseu “Monarhia uneşte România, Monarhia salvează România!”, “Majestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni”, “Nu mai vrem 10 Mai fără regele Mihai” şi “Regele şi patria! Jos republica!”.

Din 1947, trăim într-o stare de ilegitimitate şi ilegalitate. Practic, ultima Constituţie legitimă a României a fost cea din 1923. Constituţia următoare, cea din 1948, nu a fost aprobată de popor şi, practic, toate Constituţiile ulterioare au avut la bază această Constituţie mincinoasă. Solicităm ca Parlamentul să se transforme în adunare constituantă şi să facă paşii necesari pentru reinstaurarea legitimităţii în România”, a spus consilierul local P.N.Ţ.C.D. Flavius Boncea.

La rândul său, Alexandru Mişvinschi, delegat al filialei Timiş a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, a declarat că în celelalte oraşe în care se desfăşoară în paralel acest marş, Cluj, Craiova, Bucureşti şi Timişoara, sunt organizate și marşuri regale: “Ei au o activitate mai lungă. Noi ne-am adunat pentru a semna într-un fel actul nostru de naştere, deşi avem doar o lună de activitate în spate”.

Marşul a fost organizat de A.N.R.M. Acesta este cel de-al doilea eveniment organizat de A.N.R.M., după cel din noiembrie 2013. 

Print Friendly, PDF & Email