Miting de susţinere a valorilor europene, la Timişoara

La 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, la Timişoara este anunţat un miting de susţinere a valorilor europene.

 

Mitingul, anunţă organizatori, membrii Timişoarei Civice, este programat pentru duminică, 26 martie, ora 18, în Piaţa Operei, din Timişoara.

Ieșim în stradă pentru a susține Uniunea Europeană. Pentru a spune clar și răspicat că, în ciuda a tot ce afirmă unii dintre politicienii noștri, noi vrem să facem parte din proiectul european, pe care ni-l dorim consolidat”, tarnsmit organizatorii.

Tratatul de la Roma, prin care au fost instituite Comunitatea Economică Europeană (CEE) și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (Euratom), a fost semnat la 25 martie 1957 și se aplică de la 1 ianuarie 1958.

Potrivit Consiliului European, după semnare, prima reuniune a Consiliului CEE a avut loc în 25 ianuarie 1958, fiind prezidată de Victor Larock, ministrul belgian al Afacerilor Externe. Tratatul a reunit iniţial șase țări (Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg și Țările de Jos), pentru a acționa în vederea integrării și a creșterii economice prin intermediul comerțului.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis