Miting de susținere a Laurei Codruța Kovesi, la Timișoara

Câteva sute de persoane au ieşit vineri seara în la Timișoara, la un miting de susţinere a fostului procuror general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care candidează pentru funcţia de procuror general european. Aceasta a fost citată, în aceeași zi, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată într-un dosar deschis în urma unei plânhgeri făcute de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, căutat de Justiție, de mai bine de doi ani.

 

Câteva sute de timişoreni au răspuns apelului lansat de Iniţiativa Timişoara şi au protestat, vineri seara, în Piaţa Operei din Timişoara, împotriva „statului represiv”, după ce Laura Codruţa Kovesi fusese chemată la audieri, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

La mitingul organizat sub motto-ul Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!, protestatarii au scandat „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Justiţie, nu corupţie”, „Parlament penal, marş la tribunal”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Kovesi, nu uita, Banatu-i de partea ta” sau „Codruţa, nu uita, suntem de partea ta”, ”Dragnea, nu uita România nu-i a ta”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”. De asemenea, pe pancarte se puteau citi mesaje antiguvernamentale, anticorupţie şi anti-PSD: „Onoare, cinste şi dreptate”, „LCK, noi suntem de partea ta! Nu ceda, jos PSD Mafia” sau „PSD nu e România”.

Manifestanţii au lansat, totodată, mesaje de solidaritate cu protestatarii ieşiţi în stradă în celelalte oraşe.

Dragnea şi ceilalţi infractori care conduc România, precum comuniştii și naziştii au inventat o structură judiciară specială, cu rol represiv, numită Secţia specială de anchetare a magistraţilor, pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Un nou SS hăituie magistraţii care nu reacţionează la ordinele politice. Actuala lor ţintă este Laura Codruţa Kovesi, pe care încearcă să o împiedice să ocupe o onorantă poziţie de procuror şef european”, au declarat, citați de Agerpres, organizatorii protestului.

 

Print Friendly, PDF & Email