Misterele Revoluției de la Timișoara încă ne lasă morții neodihniți

Atrage atenţia, în zi de doliu pentru Timişoara, Filiala Timiș a Mișcării Populare

Morti Revolutie decembrie 1989E ceas de doliu pentru timișoreni fiindcă și acum, la 26 de ani de când Timișoara s-a ridicat împotriva unui sistem criminal, morții noștri își dorm eternitatea fără să fi primit adevărul.

 

Filiala Timiș a Mișcării Populare anunţă că le mulțumește cu umilință eroilor-martiri ai lui Decembrie 1989 şi că așteaptă, pentru ei, răspunsuri „clare și sincere” la câteva întrebări. Întrebări pe care le adresează tuturor factorilor responsabili din viața politică, din Armată și serviciile de informații, cu privire la zilele Revoluției de la Timișoara din 1989:

1. Ce a însemnat „Indicativul ABC”, transmis în 17 decembrie 1989, la ora 12,40?

2. Ce și cât material de luptă chimic scos, conform Ordinului Marelui Stat Major din 17 Decembrie 1989, la ora 15,15, a fost utilizat împotriva timișorenilor?

3. Cine și cum a transmis ordinele lui Ceaușescu de a se trage în timișoreni, în urma teleconferinței din 17 Decembrie 1989, de la ora 18?

4. Ce a însemnat indicativul „Radu cel Frumos”, primit la ora 18,45 de către toate unitățile din garnizoană? În baza acestui ordin, cadre ale MApN şi ale Securităţii au deschis foc asupra manifestanţilor, în mai multe zone din oraş: Catedrală, Piaţa Libertăţii, Piaţa 700, Podul Decebal, Calea Girocului, Calea Lipovei, Calea Aradului.

5. Cine a coordonat și în ce fel a fost organizată înarmarea Gărzilor Patriotice în urma Ordinului lui Ioan Coman, din seara zilei de 17 Decembrie 1989?

6. Cine a participat la identificarea celor două cadavre neidentificate, oameni împuşcaţi în seara zilei de 17 Decembrie 1989, la mare distanță de UM din Calea Lipovei, și cum s-a făcut identificarea celor două cadavre?

Nu știm dacă aceste întrebări vor primi răspuns. Important însă este, pentru noi, ca timișorenii să știe că misterele Revoluției de la Timișoara încă ne lasă morții neodihniți”, transmit reprezentanţii Filialei Timiș a Mișcării Populare.

Print Friendly, PDF & Email