Mișcarea Sinergistă Timişoara: “Justiția și Educația sunt stâlpii cei mai importanți ai unei societăți libere și democrate”

O asociaţie din Timişoara îşi propune formarea, în următorii doi ani, a unei rețele naționale de 10.000 de formatori de opinie, capabilă să mobilizeze la vot peste un milion de alegatori inactivi, campanie care să oprească deriva iliberală din România.

 

Două campanii, “Plus 1 pentru România – Conform” și “10 pentru educație initiate de Asociaţia Mișcarea Sinergistă, au fost lansate la Timişoara, în cadrul unei conferinţe, organizatorii marcând astfel și finalizarea cu succes a unei perioade de patru luni de teste pe care Asociaţia Mișcarea Sinergistă le-a desfășurat în Timișoara.

“Am constatat cu îngrijorare că la fiecare ciclu de alegeri naționale, peste şase milioane de români aleg să nu voteze. Acest fenomen a permis preluarea controlului țării de către o coaliție de rea-credință care a ajuns să amenințe însăși existența noastră ca națiune liberă și democrată. Chiar dacă în 1989 Revoluția s-a făcut pentru adevăr și libertate, nu pentru pensii și subordonarea justiției, faptul că marea majoritate a celor care trăiesc pentru adevăr și libertate nu votează le permite celor care traiesc doar pentru pensii, sinecuri și încălecarea legii să le decidă viitorul”, spune preşedintele Asociației Mișcarea Sinergistă, Octavian Jurma.

Pentru a corecta acest fenomen, Campania “Plus 1 pentru România – Conform” îşi propune formarea în următorii doi ani a unei rețele naționale de 10.000 de formatori de opinie, capabilă să mobilizeze la vot peste un milion de alegatori inactivi, indiferent cu cine votează ei. Această campanie, consideră organizatorii, va asigura victoria categorică în alegeri a unei alianțe a partidelor de bună-credință, la alegerile din 2019 și 2020, și va opri deriva iliberală din România.

Asociația Mișcarea Sinergistă consideră că democrația liberă și statul de drept nu sunt posibile decât dacă societatea este asezată pe o fundație de adevăr, de bună-credință și competență: “În orice societate civilizată Justiția, nu politicul este chemată să vegheze asupra bunei-credințe, iar competența se dobândește prin educație și nu prin servilism politic. Considerăm, așadar, că Justiția și Educația sunt stâlpii cei mai importanți ai unei societăți libere și democrate, iar independența lor față de politic,  esențială pentru orice proiect de reconstrucție națională.”

Campania “10 pentru educație” urmărește formarea unui consens civic și politic pentru a aloca prin formularea clară a Constituției a nu mai puțin de 10% din bugetele naționale Educației.

Mișcarea Sinergistă este o organizație civică având ca scop major definirea și promovarea sinergismului, o nouă ideologie formulată și promovată în Timișoara la mijlocul anului 2017, ideologie care este orientată către formarea unui consens civic și politic în jurul proiectului de țară “România Sinergică”.

Până în februarie 2019, Asociația Mișcarea Sinergistă își mai propune, împreună și cu alte organizații civice și profesionale din țară, să identifice și să pregătească formatori și lideri de opinie cu ajutorul unor conferințe organizate lunar în Timișoara, București, Iași și Cluj, urmând ca până la sfârșitul anului 2019 să fie prezentă în toate marile orașe ale țării.

Print Friendly, PDF & Email