Mişcarea Populară Timiş: „Domnule Ilie Sârbu, din ordinul cui au fost închise porțile Catedralei, în 18 Decembrie 1989?”

Ilie-Sarbu"Domnule Ilie Sârbu, din ordinul cui au fost închise porțile Catedralei? E vremea să spuneți ce știți. Pentru liniștea celor ce au bătut cu disperare la ușa Casei Domnului.” Aceasta este una dintre întrebările pe care Filiala Timiş a Mişcării Populare o adresează public şi la care aşteaptă răspuns. Pentru că „misterele Revoluției de la Timișoara încă ne lasă morții neodihniți”.

 

Ziua de 18 Decembrie 1989 este numită de Filiala Timiş a Mişcării Populare ca ziua ticăloșiei inimaginabile a regimului ceaușist și a slugilor sale. „Luni, 18 Decembrie, seara, s-a tras în plin în manifestanții strânși în fața Catedralei. Ale cărei porți erau închise din ordinul cuiva care continuă să tacă. Luni, 18 Decembrie, a fost ziua în care persoane încă neidentificate, după 26 de ani, au împuşcat răniți din spitalele Timișoarei. Luni, 18 decembrie 1989, a început «Operațiunea Trandafirul», în urma căreia 43 de cadavre au fost furate din Morga Spitalului Județean, duse la București, incinerate, iar cenușa lor, aruncată”, arată, într-un comunicat, reprezentanţii MP Timiş.

Aceştia anunţă că le mulțumesc cu umilință eroilor-martiri ai lui Decembrie 1989, pentru sacrificul lor, şi că așteaptă, pentru ei, răspunsuri la câteva întrebări:

1. Domnule Ilie Sârbu, din ordinul cui au fost închise porțile Catedralei? Nu mai sunteți nici parlamentar, nici nu mai vă aflați în fruntea unui partid politic acum. E vremea să spuneți ce știți. Pentru liniștea celor ce au bătut cu disperare la ușa Casei Domnului.

2. Cum este posibil ca nimeni din Justiția română să nu fi reacționat, până acum, la una dintre cele mai flagrante erori judiciare, anume că furtul cadavrelor din Spitalul Județean Timișoara nu a fost calificat ca ilegal, în cadrul Procesului de la Timișoara? Și a făcut ca cei care au coordonat operațiunea să scape basma curată? Unii dintre acei ofițeri trăiesc încă și au pensii ce batjocoresc memoria celor arși și aruncați prin canale.

3. De ce nu se fac publice concluziile „Comisiei de analiză a faptelor petrecute în Decembrie 89 în unitățile sanitare din Timișoara”?

4. De ce nici SRI-ul, nici Poliția, nimeni nu a răspuns niciodată probelor evidente prezentate de dr. Marius Nicolcioiu despre tentativele de intimidare la care a fost supus în 1991?

5. Cum este posibil ca, după 26 de ani, din cele 43 de cadavre furate din Spitalul Județean să mai existe încă patru cadavre neidentificate?

5. Nu v-a fost rușine, Ion Iliescu, să îi grațiați, în 2002, pe Rotariu Constantin, Păun Ioan şi Gheorghe I. Constantin, adică pe cei vinovați de masacrul din calea Lipovei, „pe motive umanitare”?

Nu știm dacă aceste întrebări vor primi răspuns. Important însă este, pentru noi, ca timișorenii să știe că misterele Revoluției de la Timișoara încă ne lasă morții neodihniți. Iar morții arși în 18 Decembrie 1989 rămân, mai departe, cenușă fără odihnă.”

Print Friendly, PDF & Email