Mişcarea Populară Timiş acuză: “P.N.L. vrea în Opoziţie, dar nu prea”

Titu Bojin si Nicolae RobuÎn vreme ce în presă liberalii se arată mari opozanţi ai noului Guvern Ponta şi împroaşcă cu noroi în vechii parteneri de mariaj politic, în teritoriu lucrurile stau cu totul altfel, susţin reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară Timiş.

E frumoasă Opoziţia când îţi aduce voturi, dar e indezirabilă atunci când se golesc conturile partidului. În loc să se retragă din funcţiile pe care le deţineau, cu numire politică, pe la diverse instituţii, regii şi deconcentrate din Timiş, liberalii încearcă acum din greu să-şi negocieze funcţiile. Unii dintre ei au şi anunţat că părăsesc formaţiunea, iar alţii încă se roagă de P.S.D. să fie primiţi”, afirmă oficialii P.M.P. Timiş. Un exemplu este subprefectul de Timiş, Liliana Oneţ, ajunsă în funcţie cu sprijin liberal, dar care, după ieşirea de la guvernare a P.N.L., motiva: „Nu am de ce să-mi dau demisia pentru că sunt funcţionar, nu sunt demnitar, nu sunt ministru, nu sunt secretar de stat. Îmi fac treaba în continuare. La momentul acela eram susținută de P.N.L. În momentul de față eu nu sunt membru de partid. Nici nu se pune problema de o demisie.” 

Reprezentanţii P.M.P. Timiş apreciază că preşedintele P.N.L. Timiş, Nicolae Robu, ar trebui să le solicite colegilor şi subaltenilor săi pe linie de partid să se retragă din aceste funcţii, mai ales că el însuşi a criticat aspru P.S.D.-ul şi programul de guvernare al lui Victor Ponta, despre care declara, în ultima perioadă, că nu a făcut nimic pentru Timişoara. „De ce ar trebui, atunci, ca oameni ai domnului Robu să mai deţină funcţii politice într-o guvernare cu care nu are nici un punct comun?”, se întreabă reprezentanţii P.MP. Timiş. O poziţie clară, mai spun ei, ar trebui să aibă şi preşedintele P.S.D. Timiş, Titu Bojin, aceştia susţin că ar trebui să aibă o poziţie clară: „Sau este oare dispus, pentru a nu pierde un viceprimar, să lase atâtea posturi liberalilor? Nu ar fi foarte greu de crezut nici acest lucru, întrucât şi dumnealui a reuşit să rămână pe poziţii în timpul unei guvernări de o altă culoare politică”.

Reprezentanţii Mişcării Populare Timiş afirmă că, pentru binele Timişoarei şi al judeţului, ar fi bine ca ambele formaţiuni care au făcut parte din U.S.L. să îşi asume deciziile luate şi să acţioneze în consecinţă, nu să pună, încă o dată, interesele de partid deasupra intereselor cetăţenilor. Motivând: „Avem nevoie de oameni competenţi, buni administratori, în toate poziţiile-cheie ale organismelor de stat, nu de traseişti şi de speculanţi politici. Până acum, alianţa USL s-a dovedit a fi păguboasă pentru bănăţeni şi efectele negative se vor vedea şi pe termen lung”. 

Print Friendly, PDF & Email