Mircea Mihăieş îl lansează pe „Ulysses, 732”

mircea-mihaies-foto-romania-liberaTimişoara va fi gazda primei lansări a noului volum al lui Mircea Mihăieş, Ulysses, 732. Prima încercare în România a unei istorii exhaustive a celei mai celebre cărţi de proză scrise în limba engleză, în secolul XX.

 

Lansarea volumului Ulysses, 732, semnat Mircea Mihăieș, va avea loc miercuri, 19 octombrie, începând cu ora 18, la Librăria Cartea de Nisip, din Timişoara. La eveniment vor participa scriitorii Adriana Babeți și Cornel Ungureanu.

Conceput sub forma unui triptic, Ulysses, 732. Romanul romanului, de Mircea Mihăieş – un impresionant volum, de peste o mie de pagini –, apărut la Editura Polirom, în ediţie cartonată, e prima încercare în România de a face atât o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrise în limba engleză, în secolul XX, cât şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

 

Citeşte şi: Mircea Mihăieş şi istoria unui roman care nu va muri niciodată

 

Istoria romanului – spune Ana-Maria Tăbarcă, redactor de promovare la Editurile Polirom şi Cartea Românească . Volumul urmăreşte etapele cristalizării ideii şi ale execuţiei proiectului, precum şi complicata poveste ce a urmat după tipărirea semilegală a romanului lui James Joyce în Franţa, avatarurile în Justiţia americană şi consecinţele pentru destinul cărţii. Volumul lui Mircea Mihăieş arată cum Ulysses a devenit un punct de răscruce în evoluţia literaturii secolului XX şi a celui actual, indiferent că a fost vorba de formulele experimentaliste radicale ori de modalităţi de exprimare a culturii populare.

"Un prieten binevoitor mi-a atras cu gingășie atenția asupra greutății (la propriu!) a cărții: aproape un kilogram şi jumătate. Nu vă lăsați intimidați! Veniți totuși la lansare!”, scrie, cu umor, Mircea Mihăieş, pe o reţea de socializare.

Ulysses, 732 – volum disponibil în curând şi în ediţie digitală – va fi lansat, în prezenţa autorului, şi la Târgul de Carte Gaudeamus sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 14.30, la standul Editurii Polirom.

Print Friendly, PDF & Email