Mircea Cărtărescu şi Radu Paraschivescu, la Bookfest Timişoara

Timișoara devine, peste câteva zile, capitala cărții. Salonul de Carte Bookfest revine cu unii dintre cei mai renumiți autori ai momentului. Printre ei, Mircea Cărtărescu şi Radu Paraschivescu.

 

O ofertă variată de titluri și reduceri de până la 79%

Salonul de Carte Bookfest revine la Timișoara, săptămâna viitoare, cu o ofertă ce cuprinde peste 25.000 de volume, cu reduceri semnificative la cărţi, de până la 79%, şi cu o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele. Evenimentul va avea loc în perioada , de pe 19 până pe 22 aprilie şi, ca în anii precedenți, la Centrul Regional de Afaceri, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22.

În cele patru zile ale salonului vor abunda lansările de carte și sesiunile de autografe la care vor lua parte unele dintre mai importante personalități ale culturii românești, atât de la nivel național cât și de la nivel local, anunţă organizatorul evenimentului, Asociaţia Editorilor din România.

La salonul de carte vor fi prezenți peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum ALL, Art, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Hasefer, Gramma, Herald, Humanitas, Linghea, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Ratio et Revelatio, Shambala, Trei, Trinity, Editura Universității de Vest, dar și distribuitori de carte precum Astro, Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România) împreună cu librăriile timişorene Cartea de Nisip și La Două Bufnițe.

Editura Polirom va participa cu peste 800 de titluri, toate aflate la reducere (20-25%), iar mai mult de 100 de titluri vor fi vândute la prețul promoțional de 10 lei. De asemenea publicul va putea participa la lansări de carte și sesiuni de autografe cu îndrăgiți autori precum: Smaranda Vultur, Carmen Mușat, Liliana Corobca, Tudor și Robert Șerban, Sebastian Lăzăroiu, Eugen Istodor şi Cosmin Leucuța.

Editura Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu peste 300 de titluri cuprinzând arii de interes variate: dezvoltare personală, educație financiară, psihologie practică, dezvoltare spirituală, cărți pentru copii, gastronomie, sănătate, literatură contemporană. Reducerile practicate de editură vor fi de până la 79% față de prețul întreg iar o gamă largă de titluri se vor vinde cu prețuri de 5 și 10 lei.

Editura Niculescu aduce la Bookfest Timișoara peste 350 de titluri, reduceri de până la 30% la toate titlurile editurii, preţuri speciale pentru cărțile de limbi străine, dar și o tombolă cu premii în cărţi. Ca partener și distribuitor Oxford University Press, editura Niculescu va oferi la această ediţie a salonului de carte o zonă dedicată cărţilor în limba engleză.

Noile apariții ale editurii Nemira vor putea fi găsite la Bookfest cu reducere generală de 20%, iar pachetele promoționale vor putea fi achiziționate la stand cu reducere de până la 35%.

Editura Linghea va fi prezentă cu circa 110 titluri, cu reducere generală de 20% iar, la achiziționarea a trei cărți, una va fi gratuită.

Și editura Corint va fi la Bookfest Timișoara și va avea la stand 460 de titluri ce vor putea fi achiziționate la un preț cu 25% mai mic decât prețul de listă.

 

Lansări de carte

Joi, 19 aprilie

Startul unui maraton al evenimentelor editoriale va fi dat joi, 19 aprilie, la ora 15.30, de Editura Universității de Vest, prin lansarea volumului Cerul de piatră, de Marc și Simina Fincu, alături de invitații Florin Draşovean, Dan Comănescu și Leonard Dorogostaisky.

Lansările editurii vor continua cu: Vămile jurnalismului, de Lucian-Vasile Szabo, avându-i alături pe Cornel Ungureanu și pe Viorel Marineasa, de la ora 16, Cronici în oglindă, de Adina Baya și Cristina Chevereșan, avându-l ca invitat pe Alexandru Orăviţan, de la ora 17, și Sângele – anatomie şi simbol literar în tragediile lui Seneca şi Shakespeare, de Antuza Genescu, carte care va fi prezentată, alături de autoare, de Dan Negrescu și Viorel Marineasa, de la ora 17.30.

Vineri, 20 aprilie

Prima lansare de vineri, 20 aprilie, va începe la 14.30, volumul Banatul otoman, de Cristina Feneșan, apărut recent la editura Ariergarda, și pe care îl vor comenta și răsfoi Daniel Vighi, Viorel Marineasa și Ioan Gropșian. Editura Universității de Vest va lansa de la ora 15 volumul Logocentrisme, de Simona Constantinovici, iar de la ora 16, volumul Compoziţii pe dictafon, un volum de interviuri realizate de jurnalista Melania Cincea, eveniment la care vor lua parte, pe lângă autoare, scriitorii Vasile Popovici şi Marcel Tolcea.

De la 17.30, editura Humanitas propune o lansare de carte şi o sesiune de autografe pentru cartea Frăția penal-academică a Melaniei Cincea. Invitați: prof. dr. Vasile Docea, Lidia Bodea, Marcel Tolcea și Brîndușa Armanca.

De la ora 18.30, Dana Percec, Dana Crăciun și Ioana Pârvulescu, având-o moderator pe Denisa Comănescu, vor discuta despre cărţile primăverii 2018 din colecția Raftul Denisei, apărută la editura Humanitas Fiction. Se vor lansa romanele: În numele familiei, de Sarah Dunant, Omul din Nazaret, de Anthony Burgess, și Jumătate de viață, de Care Santos.

Sâmbătă, 21 aprilie

Sâmbătă și duminică sunt cele mai aglomerate zile la Bookfest Timișoara, iar programul de lansări începe de la prima oră a dimineții și continuă până la închiderea programului pentru vizitatori.

Profesorul Dan Negrescu, prezent cu o carte nouă cam la fiecare ediție Bookfest Timișoara, propune de această dată un volum incitant, Lecția romană, carte care va fi prezentată sâmbătă, de la ora 10, alături de Dana Percec și Claudiu Mesaroș.

Editura Polirom începe seria de lansări la Bookfest Timișoara tot sâmbătă, de la ora 12.30, când binecunoscuta scriitoare bănățeană Smaranda Vultur propune publicului o incursiune în istoria comunității germanilor din Banat cu ajutorul volumului Germanii din Banat prin povestirile lor.

Fostul consilier prezidențial, sociolog și, mai nou, un scriitor de succes, Sebastian Lăzăroiu continuă lansările Polirom cu o carte proaspătă de ficțiune –  Omatidii. Șarada unui hacker.

Tot cu un parfum de șaradă, Radu Paraschivescu, Marcel Tolcea și Robert Șerban vor fi amfitrionii evenimentului de la 13.30, când se va discuta despre cel mai recent volum al lui Radu Paraschivescu, Două mături stau de vorbă, apărut la editura Humanitas.

Proaspăt laureat al premiului Formentor (Buenos Aires), scriitorul Mircea Cărtărescu își va prezenta în premieră la Bookfest Timișoara volumul Jurnal, sâmbătă, de la 14, alături de editorul Lidia Bodea, Cristina Chevereșan, Mircea Mihăieș și Robert Șerban.

Editura Humanitas Fiction le propune vizitatorilor celei de-a treia zi de Bookfest Timișoara trei volume dintre aparițiile recente, prezentate de intelectuali de prim rang ai Timișoarei. Astfel, de la ora 15.45, Adriana Babeți, Daniel Vighi și Robert Șerban vor vorbi despre volumele Ruta subterană, de Colson Whitehead, Zuleika deschide ochii, de Gusel Iahina, și Visul numărul 9, de David Mitchell, împreună cu editorul Denisa Comănescu.

Un interesant experiment livre propune editura Polirom de la ora 18, când autorii Tudor Șerban și Robert Șerban (fiul, respectiv, tatăl) vor vorbi despre prima lor creație comună, cartea Tată, eu glumesc serios!, cu ilustrații Bogdan, Jan şi Julian Achimescu.

Programul zilei de sâmbătă se va încheia en fanfare, cu lansarea de la ora 19 a volumului colectiv 100 gânduri şi ipostaze, apărut la editura Universității de Vest, în prezența unora dintre cei mai importanți actori culturali ai Timișoarei: Otilia Hedeşan, Raluca Bercea, Dan Negrescu, Dorel Săndesc, Mădălin Bunoiu, Gabriel Istrate, Vasile Docea, Şerban Foarţă, Liliana Mercioiu Popa, Bogdan Dima, Alexandru Drăgan și Radu Pavel Gheo.

Duminică, 22 aprilie

Cea de-a patra zi a Bookfest Timișoara va începe la ora 10 cu o expoziție de cataloage de artă a grupului Sigma pe care o vor vernisa curatoarea Sorina Jecza, împreună cu Constantin Flondor și Dumitru Tulcan.

După lansarea unui nou volum semnat Dan Negrescu și Dana Percec, Excerpte veninoase și onirice, Eseu despre doi frați, de la ora 11, Bookfest Timișoara va găzdui o incitantă dezbatere și prezentare de carte cu medicul nutriționist Simona Tivadar, autoarea volumului Medicină, nutriție și bună dispoziție, apărut la editura Humanitas. Evenimentul va începe de la ora 12, și se anunță unul de excepție, mai ales că autoarea va fi însoțită de un interlocutor cel puțin la fel de spumos, Radu Paraschivescu.

Editura Polirom propune, de la 13.30, o incursiune în perioada de aur a jurnalismului umoristic și de investigație românesc prin prezentarea volumului Cațavencii și tribul lor. O etnografie a grupului incomod și de moravuri grele Cațavencu (1990-2006), de Eugen Istodor.

De la ora 14, are loc prezentarea volumului Frumoasa necunoscută. Literatura și paradoxurile teoriei, de Carmen Mușat, director al revistei Observator cultural.

După aceste evenimente dar și altele, prezentate în programul atașat, ziua se încheie la Bookfest Timișoara cu o proiecție de film, Ultimul căldărar, un documentar spectaculos și plin de emoție semnat de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu.

Ulterior acestei prezentări, publicul timișorean va putea discuta despre tematica filmului chiar cu realizatorii, care vor fi prezenți la spațiul de evenimente Bookfest Timișoara.

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10 și 20.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Print Friendly, PDF & Email