Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Dan C. Mihăilescu, printre autorii prezenţi la ediţia 2017 a Bookfest Timişoara

Salonul de Carte Bookfest revine la Timişoara, cu o galerie impresionantă de evenimente şi de invitaţi. Organizatorii anunţă aceasză ediţie a târgului de carte drept cea mai spectaculoasă de până acum.

 

Bookfest 2017 anunţă un program de cinci stele

Cea de a şasea ediţie a Salonului de Carte Bookfest Timişoara este excepţională va avea loc în perioada 6 – 9 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, de vizavi de Sala Olimpia.

Organizatorul Bookfest Timişoara – Asociaţia Editorilor din România – anunţă că a pregătit un program de cinci stele, care cuprinde lansări de carte, proiecţie de film şi întâlniri cu cei mai remarcabili autori contemporani.

Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Şerban Foarţă, Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Adriana Babeţi, Jan Cornelius, Tatiana Niculescu, Mircea Mihăieş, Cristian Pătrăşconiu, Ioan T. Morar, Cornel Ungureanu, Robert Şerban, Bogdan Munteanu, Sorin Mitu sau Radu Pavel Gheo sunt câţiva dintre autorii ce vor delecta vizitatorii la Bookfest Timişoara.

Cu o ofertă de circa 25.000 de volume la cele mai bune preţuri şi din cele mai variate domenii, la Bookfest Timişoara vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România, între care Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche, ART, Nemira, Trei, Univers, ALL, Nomina, Univers Enciclopedic, dar şi distribuitori de carte străină ca Okian sau Astro.

 

Sărbătoare Șerban Foarță la Bookfest Timișoara

Reputatul traducător și poet Șerban Foarță va fi, în prima zi de Bookfest Timișoara, protagonistul a două evenimente organizate de Editura Universității de Vest și de Biblioteca Județeană Timiș.

Astfel, în 6 aprilie, de la ora 17, Șerban Foarță își va prezenta volumul Un ev enorm şi delicat, Poeţi francezi ai veacului de mijloc, Tălmăciri şi glose, apărut la Editura Universității de Vest, o antologie din cei mai renumiți poeți francezi ai Evului Mediu, iar de la ora 18, Biblioteca Județeană Timiș va prezenta scurtmetrajul ȘerbAnno Domini – un documentar dedicat poetului bănățean. Alături de Șerban Foarță vor fi prezenți și directorul Bibliotecii Județene Timiș, Tudor Creţu, şi profesorul universitar Marcel Tolcea.

În a doua zi de Bookfest Timișoara, 7 aprilie, autoarea israeliană de origine română Riri Sylvia Manor își va lansa, de la 18.30, volumul biografic Bucuria de a nu fi perfectă – Memorii. București/Tel Aviv 1941-2015, apărut la editura Humanitas.

 

„Viața lui Corneliu Zelea Codreanu”, povestită de Tatiana Niculescu

Evenimentele editurii Humanitas vor continua sâmbătă, 8 aprilie, cu o serie de lansări și întâlniri cu scriitori de excepție.

 Astfel, la ora 12, va avea loc lansarea celui mai recent volum al istoricului Lucian Boia, Un joc fără reguli, bestseller la Târgul de Carte Gaudeamus 2016. Vor participa alături de autor Cornel Ungureanu și Robert Şerban. Evenimentul va fi urmat și de o sesiune de autografe.

Apoi, la 13, va avea loc lansarea volumului Eu, Dracula și John Lennon, Povestirile unui trăitor și uluit observator în România comunistă și în mirificul Occident, de Jan Cornelius. Vor vorbi Jan Cornelius şi Robert Şerban. 

De la ora 13.30, vizitatorii vor putea asista la lansarea cărții Pelinul negru, de Ioana Nicolaie, un roman despre tragedia de la Cernobîl privită prin ochii unui copil. Volumul proaspăt apărut va fi prezentat, alături de autoare, de criticul literar Dan C. Mihăilescu şi de Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas. În continuare, de la 14.15, un alt bestseller Gaudeamus 2016, volumul Inocenţii, de Ioana Pârvulescu, va fi prezentat de autoare și de invitații săi, scriitoarea Adriana Babeţi, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea

La ora 15, Denisa Comănescu, Dana Crăciun şi Mircea Mihăieş vor prezenta proiectul Hogarth Shakespeare, Jeanette Winterson – O paranteză în timp; Howard Jacobson, Shylock este numele meu. Evenimentul va fi umat la ora 15.45, de lansarea, în premieră națională, a volumului Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, de Tatiana Niculescu, o docu-ficțiune originală care poartă cititorul prin cele mai importante momente din viața liderului legionar interbelic. Alături de autoare, vor vorbi publicistul Cristian Pătrășconiu şi Lidia Bodea.

Marele final al lansărilor Humanitas de sâmbătă va avea loc la ora 16.30 şi va consta într-o întâlnire a publicului cu Mircea Cărtărescu, cel mai premiat scriitor român contemporan.

Apoi, la ora 18, va urma lansarea volumului Întrebări puse La Punkt, de Cristian Pătrăşconiu, volum apărut la Editura Universității de Vest. Alături de autor vor lua cuvântul Adriana Babeţi, Mircea Mihăieş, Vasile Popovici, Cornel Ungureanu, Ioan T. Morar, Robert Şerban, Smaranda Vultur, Daniel Vighi şi Dan Negrescu.

 

Cristian Tudor Popescu își prezintă viața și opera

Și cea de-a patra zi de sărbătoare a cărții, care coincide în mod fericit cu Duminica Floriilor, va fi una plină pentru vizitatorii Bookfest Timișoara, care vor putea alege dintr-o multitudinde de lansări de carte și întâlniri cu cei mai îndrăgiți autori.

Astfel, la ora 11, programul va începe cu lansarea volumului Periplu prin malefic, al autorilor Dana Percec şi Dan Negrescu, apărut la Editura Universității de Vest, și care va fi prezentat de Adriana Babeţi şi Reghina Dascăl.

De la ora 12, Denisa Comănescu, Cristina Chevereşan, Robert Şerban vor prezenta cele mai noi cărți din colecția Raftul Denisei, a editurii Humanitas Fiction.

Editura Polirom va fi prezentă la Bookfest Timișoara cu o bogată serie de lansări de carte și ședințe de autografe: de la ora 13 va avea loc lansarea volumului De la Burebista la Iohannis. Istorii, analize, satire, de istoricul Sorin Mitu, un observator plin de umor dar, în același timp, atent al întâmplărilor relevante din trecutul și prezentul românilor.

De la ora 13.30, scriitorul și traducătorul Radu Pavel Gheo își va lansa Disco Titanic, un roman local, al cărui personaj central este un patron de editură și erou al Revoluției din 1989 din Timișoara. Alături de autor, vor vorbi scriitoarea Adriana Babeți și editorul Bogdan-Alexandru Stănescu.

Începând cu ora 14, vizitatorii Bookfest vor putea să se întâlnească cu scriitoarea Aurora Liiceanu, cu ocazia lansării celei mai recente cărți ale acesteia, intitulată Madlena. Vocea din dulap, apărută la editura Polirom. Invitați: Adriana Babeți și Adrian Șerban.

Următorul eveniment din seria Polirom va avea loc la ora 15, când celebrul jurnalist și scriitor Cristian Tudor Popescu va vorbi împreună cu Robert Șerban și Adrian Șerban despre cea mai recentă carte a sa, Viața și Opera, o colecție savuroasă de proze scurte care îl relevă publicului pe scriitorul Cristian Tudor Popescu, multă vreme pus în umbră de publicistul și comentatorul cu același nume.

În continuare, de la ora 16, va avea loc lansarea romanului Exitus, al jurnalistului și bloggerului Adrian Georgescu, volum apărut la editura Polirom. Invitați sunt Bogdan Munteanu și Bogdan-Alexandru Stănescu.

Ultima lansare a editurii Polirom va avea loc la ora 16.30 pentru volumul Scriitori la poliție, coordonat de scriitorul Robert Șerban.

Editura Universității de Vest va închide programul evenimentelor Bookfest cu două interesante lansări de carte. Astfel, la ora 17 va avea loc lansarea volumului G.I. Tohăneanu – Optimus Magister, de I. Funeriu, în cadrul căreia vor lua cuvântul scriitoarea Florica Bodişteanu şi profesorul universitar Marcel Tolcea, iar de la ora 18 va avea loc lansarea cărții Arhivele de folclor şi memoria culturală, a autoarei Maria Candale Grosu, unde vor vorbi invitații Otilia Hedeşan şi Diana Mihuţ.

„În cele patru zile de sărbătoare culturală, vizitatorii vor avea ocazia să răsfoiască cele mai interesante noutăţi editoriale şi să găsească cele mai inspirate cadouri pentru cei mici, dat fiind că Sărbătorile Pascale vor fi la doar o săptămână distanţă”, transmit organizatorii.

Salonul de Carte Bookfest Timişoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România şi Primăria Municipiului Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email