Ministrul Transporturilor a vizitat șantierul Centurii de Sud Timișoara

Ministrul Lucian Bode a verificat azi, alături de reprezentanți ai managementului companiilor de infrastructură rutieră și feroviară stadiul lucrărilor la o serie de obiective din Timiș.

 

În prima parte a zilei ministrul Lucian Bode s-a aflat la Prefectura Timiș unde au fost semnate două protocoale între reprezentanții CFR Infrastructură și Primăriile Timișoara și Arad pentru acordarea sprijinului instituțional în vederea promovării și dezvoltării proiectelor feroviare.

Lucian Bode a declarat că Guvernul Orban îşi propune să aloce, în fiecare an, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, 2% din PIB. „Până în 2030, România are obligația să finalizeze coridoarele rețelei principale. Suntem obligați să accelerăm implementarea proiectelor de infrastructură, pe toate coridoarele, din rețeaua principală și să le recepționăm. Următorii zece ani vor fi anii reclădirii României. Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România”, a declarat ministrul Bode.

Acesta a mai spus că în vestul ţării este în derulare unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură feroviară, parte integrantă din Coridorul IV și anume cele 4 loturi 2A, 2B, 2C si 3 din tronsonul de la Simeria la Km 614. Totodată, astăzi, prin semnarea celor două protocoalelor s-au deschis premisele reabilitării căii ferate Caransebeş-Timişoara-Arad. Tot în domeniul infrastructurii feroviare, se are în vedere realizarea unei legături între Aeroportul Timişoara şi oraş.

Tot azi, Lucian Bode a vizitat șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud unde antreprenorul a precizat că stadiul lucrării este în progres vizibiil și se speră să se apropie de 10%, până în augustm, dacă vor fi condiții meteorologice favorabile. Ministrul a cerut atât managementului CNAIR, cât și antreprenorului ca, în situația în care apar unele sincope în realizarea acestui obiectiv, să identifice cu celeritate soluțiile și să le aplice astfel încât să nu se înregistreze întârzieri față de termenele asumate prin graficul de lucrări. În cazul în care sincopele sunt de natură birocratică, ministrul a cerut ca acestea să îi fie comunicate urgent, astfel încât tot ce ține de avizele sau aprobările date de către minister să fie rezolvate în regim de urgență.

Print Friendly, PDF & Email