Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea primului centru de vaccinare drive-thru de la Timişoara

Sursă foto: Facebook / Ioana Mihăilă

Mâine va fi inaugurat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, primul centru de vaccinare din mașină (drive-thru) din Timişoara. Ioana Mihăilă se va întâlni apoi cu autoritățile locale şi judeţene, fiind programate discuţii despre infrastructura de sănătate și procesul de vaccinare. 

 

Centrul de vaccinare din mașină este situat în parcarea Shopping City Timișoara – organizator, alături de Primăria Timişoara – și va funcționa în perioada 7 mai  – 7 iulie, zilnic, între orele 8 și 20. Imunizarea se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer.

La inaugurare vor participa Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș.

Vrem să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare și una dintre căi este și vaccinarea de tip drive-thru. Datoria noastră este să facem astfel încât vaccinul să ajungă la toți timișorenii care vor să se vaccineze. Continuăm să căutăm soluții și să creăm facilități pentru accesibilizarea vaccinării și în același timp încercăm să convingem cât mai mulți oameni să se vaccineze”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Adăugând că viețile noastre personale și sociale, comunitatea, dar economia depind de succesul procesului de vaccinare.

Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. Este preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, documentul putând fi descărcat de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ . Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului.

Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

Ioana Mihăilă va avea, în cursul zilei de vineri, discuții cu privire la proiectele pentru sănătate ale Timișoarei pe fonduri europene cu primarul Dominic Fritz și cu viceprimarul Ruben Lațcău; aceştia o vor însoți la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, care după construcția și darea în folosință a corpului B, va deveni cel mai mare spital de copii din vestul țării. Spitalul a primit și finanțare de la Guvernul României pentru această lucrare. Apoi, ministrul Ioana Mihăilă va avea o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, pe amplasamentul viitoarei maternități pe care CJ Timiş o construiește în Timișoara, în proximitatea imediată a Casei Austria, şi, de asemenea, se va întâlni cu medici de familie și medici specialiști din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email