Ministrul Sănătății anunță la Timișoara demiterea lui Adrian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat joi, 23 aprilie, la Timişoara că Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al Covid-19.

 

Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul. Gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstnice, dar nu am putut fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii, i-am comunicat şi dânsului acest lucru”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Radio Timișoara.

În locul lui Adrian Streinu Cercel a fost desemnată Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Adrian Streinu-Cercel a fost destituit după ce a prezentat un plan intitulat „Programul Vacanța mare” de prevenire a îmbolnăvirilor cu Sars-CoV-2/CovidD 19”. Acesta prevedea între altele izolarea la domiciliu a persoanelor peste 65 de ani, timp de trei luni, sau extragerea din familii a celor care locuiesc cu tineri și cazarea în hoteluri rechiziţionate de stat.

Print Friendly, PDF & Email