Ministrul Sănătăţii anunţă aducerea în ţară a terapiei fără interferon, pentru hepatita C

Nicolae BanicioiuAducerea în România, începând cu anul acesta, a terapiei fără interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezintă cu adevărat marea provocare, după cum afirmă ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că tripla terapie pentru bolnavii de hepatită va putea intra în tratament luna aceasta. „Dar marea provocare o reprezintă aducerea, încă de anul acesta, în România a terapiei fără interferon”, a declarat zilele trecute, potrivit Mediafax, Nicolae Bănicioiu, înt-un schimb de replici cu europarlamentarul PNL, Cristian Buşoi, fost preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate.

„Vă asigur că, în sfârşit, şi Ministerul Sănătăţii şi-a făcut datoria, şi Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi-a făcut datoria. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este pe punctul de finaliza acţiunea, astfel încât, în februarie anul acesta, să avem tripla terapie pentru pacienţi. Este un punct înainte”, a mai spus ministrul Sănătăţii, precizând că acest tratament se administrează deja în alte ţări de peste un deceniu.

Tratamentul fără interferon în cazurile de hepatita C, considerat revoluţionar, constă în administrarea unor tablete timp de trei luni.

Print Friendly, PDF & Email